zombi 2

Vpis

Mala šefa Alex in Tim, v Jurovskem Dolu pripravila zmagovalno sladico

Foto: Maksimiljan Krautič Foto: Maksimiljan Krautič

Otroci so lahko izvrstni kuharji. To sta dokazala mlada nadobudneža Alex Bratuša in Tim Katan iz Osnovne šole Benedikt, ki sta javnost navdušila s svojimi kuharskimi mojstrovinami. V kuharski oddaji, v kateri se je za nagrado potegovalo kar 16 tekmovalcev, sta pometla s konkurenco in osvojila naziv Mala šefa Slovenije.

Na lokalnem dogodku pripravila zmagovalno sladico, ki ju je popeljala med zvezde

Alex in Tim sta po oddaji doživela srčen sprejem med domačini, članice Društva kmečkih gospodinj Sveti Jurij so ju gostile v Jurovskem Dolu, kjer so se skupaj poveselili ob zmagi na kuharskem šovu.

Predsednica Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij Mirana Komperšak je dejala, da sta jim fanta pripravila zmagovalno sladico, ki sta jo pripravila v zadnji oddaji šova. »Fanta sta bila vesela povabila, na srečanju smo jima pripravili par vprašanj o tem, kako je potekalo snemanje, kako je bilo pred kamerami, kakšni so bili sodniki,... Povedala sta, da sta dobila veliko izkušenj. Sodniki so bili zelo vljudni, se pa je čutil tudi pritisk,« je povedala Komperšak.

Takšne medijske pozornosti niso pričakovali

Takšni dosežki lahko zmagovalcem ponudijo nove priložnosti v življenju, zato smo se pozanimali, kako je njuni življenji zaznamoval šov. Tim in Alex sta po oddaji dosegla prepoznavnost in prejemata povabila na številne dogodke. »Sigurno sta zdaj bolj priljubljena na šoli in ju vsi poznajo. Tudi iz okoliških krajev nas vabijo na prireditve,« je povedal Timov oče Boštjan Katan. Celotna zgodba se je začela v šolskih prostorih, kjer je učiteljica v njima videla potencial. »Pri gospodinjstvu sta se izkazala, zato ju je učiteljica spodbudila, da sta se potem prijavila na predizbor šova. Na avdiciji so izbrali osem parov, ki so nato tekmovali med seboj,« je dejal Katan. Dodal je še, da niso pričakovali takšne medijske pozornosti, sta se pa fanta do zdaj že precej navadila. »Mi smo od novembra in do zdaj še vedno zasedeni, ker nas veliko kličejo in vedno moramo kam iti. Urniki so zapolnjeni, ne vemo točno, kje nas kaj čaka in kdaj,« je povedal Katan.

1

Foto: Maksimiljan Krautič

Alex in Tim po izzivih postala še bolj samozavestna

Med snemanjem oddaje so bili zagotovo najbolj srčni navijači njuni starši, ki so jima nudili ogromno podpore. Pravijo, da nobena pot ni pretežka za tistega, ki nekaj hoče, kljub temu, da je snemanje v Ljubljani bilo naporno in je potekalo ves dan, Alexa in Tima to ni odvrnilo od tekmovanja. Udeležba in tekmovanje sta vplivala na njuno samozavest in osebni razvoj. »Bili so pritiski. Ko sem šel prvi dan tja in videl, kako to izgleda, sem si rekel, da jaz niti sekunde ne bi bil tam. Ampak izgleda, da to tako zelo vpliva, da postaneš res samozavesten. Vsakič, ko sta šla, sta rekla, da jima je lažje. To je res bilo takšen dogodek, ki ga ne more vsak doživeti,« je dejal Katan.

Nagrada bo romala OŠ Benedikt za obnove učilnice

Pripravi in kuhanju sta namenila ogromno časa in truda, ki je bil poplačan z osvojeno nagrado v vrednosti 10.000 evrov. Kot sta nedavno dejala, bodo na Osnovni šoli Benedikt sredstva porabili za postavitev učilnice na prostem in za adaptacijo gospodinjske učilnice. Šolska učilnica bo tako pridobila novo podobo, kjer se bodo izobraževale tudi bodoče generacije osnovnošolcev v Benediktu.

Nazadnje urejeno: torek, 21 junij 2022 15:06