zombi 2

Vpis

V sklopu občinskega praznika potekal Letalski dan Cerkvenjak 2022

Foto: arhiv kluba Foto: arhiv kluba

Med 3. in 26. junijem občina Cerkvenjak slavi svoj 24. Občinski praznik, ki so ga obeležili v nedeljo na osrednji slovesnosti v Domu Kulture – Občina Cerkvenjak. V sklopu praznovanja so pripravili številne kulturne, strokovne, družabne in športne dogodke.

Občinski praznik si bomo zapomnili tudi po 11. tradicionalnem Letalskemu dnevu Cerkvenjak 2022, ki je ena redkih tovrstnih prireditev v Sloveniji, kjer je prikazano ne samo letenje s pravimi letali, ampak tudi z letalskimi modeli.

»Namen prireditve je da si lahko obiskovalci, ki pridejo do nas, pogledajo letala, bila sta tudi dva helikopterja,« je povedal Vito Kraner iz cerkvenjaškega aerokluba, ki dogodek organizira z letalskim centrom Maribor. Po besedah Kranerja, so med obiskovalci bile pedvsem družine z malimi otroki, ki so si lahko prvič ogledali prelet letal v živo. »Po naših ocenah se je udeležilo okrog 600 do 800 ljudi. Zadovoljni smo z načinom prireditve, udeležili so se udeleženci iz različnih krajev. Mislim, da delamo dobro in za promocijo tega športa,« je še dodal Kraner.

13Foto: arhiv kluba

Letalski dan bo ponovno naslednje leto 17. junija 2023, ko pripravljajo še bolj bogat program, kjer bodo gledalcem omogočili, da ogled poletov v živo.

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 20 junij 2022 16:43