zombi 2

Vpis

Koncert Žana Serčiča z bendom in film Diega Maradona ta vikend v Lenartu

V sklopu poletnih kulturnih prireditev LenART se v Lenartu čez poletje vrstijo vrstijo številni dogodki. Pripravljajo zanimive glasbene večere, razigrane otroške delavnice in okusno kulinariko v sklopu dogodka Umetnost rizlinga in gibanice. Kaj pripravljajo ta vikend?

Zgodba najboljšega nogometaša Maradona v filmu pod zvezdami

Zavod PIP v okviru programa Europe Direct Podravje in v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture ter Občino Lenart pripravlja projekcijo filma Diego Maradona, ki bo brezplačno na voljo za ogled v soboto, 6. avgusta, ob 20.45 uri na Trgu osvoboditve v Lenartu. Filma traja 130 minut.

film splet

Argentinski nogometaš Diego Armando Maradona, rojen oktobra 1960 v Buenos Airesu, velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. Dosegel je izjemne uspehe tako z reprezentanco kot s klubi. Bil je mojster navdiha, nogometaš umetnik. Vseskozi je razburjal tudi s svojim temperamentnim obnašanjem. Dokumentarni film Diego Maradona je narejen iz več kot 500 ur doslej še nevidenih posnetkov, osredotočen na kariero slavnega nogometaša. 5. julija 1984 je Diego prispel v Neapelj za takrat rekordni honorar in sedem let vladal »v peklu«. Najbolj slavni svetovni nogometni genij in najbolj nefunkcionalno mesto v Evropi sta se odlično ujemala! V mestu, kjer bi hudič potreboval telesne stražarje, je Maradona postal večji od samega Boga. To je divja in nepozabna zgodba o božanskem talentu, slavi, obupu in izdaji, korupciji in odrešitvi.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Skozi vso poletje bodo na voljo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

Karizmatični Žan Serčič z bendom v mestnem parku

27-letni Lenartčan Žan Serčič velja za ustvarjalca tega trenutka. Vsestranski pevec, glasbenik, avtor in producent navdušuje z modernim pop zvokom. Po dveh svojih ploščah je koproduciral štiri pesmi na aktualnem albumu Jana Plestenjaka V naju še verjamem, v finale Eme je popeljal Anabel s pesmijo Tendency in Slovenjegoričanko Stelo Sofio s skladbo Tu in zdaj, podpisuje aktualne skladbe De Liri Visoko, Eve Boto Misliš na njo, z Anabel sta posnela odličen duet Rada, z Dagijem, ki igra tudi v njegovem bendu, Tebe ne dam, z Emkejem Nisva kul, ne pozabimo na njegove hite Čudeži in Snežinki, Letim ... in odlično sprejet avtorski album Iz moje sobe.

Žan Serčič se je v desetletju iz malega fanta s kitaro razvil v enega naših najbolj cenjenih glasbenih ustvarjalcev in karizmatičnega pevca, ki je na poti na največje glasbene odre. A mojster romantike je najboljši v živo, zato bi ga bilo škoda zamuditi – koncert se bo odvijal v nedeljo, 7. avgusta, ob 21. uri v lenarškem mestnem parku. Vstopnine ni!

zan spletFoto: osebni arhiv pevca

 

Nazadnje urejeno: sreda, 03 avgust 2022 09:33