zombi 2

Vpis

Sodoben pitnik na lenarški tržnici omogoča enostaven dostop tudi z vozičkom

Uporabo pitnika je med prvimi preizkusil Lenartčan Igor Plohl. Foto: osebni arhiv. Uporabo pitnika je med prvimi preizkusil Lenartčan Igor Plohl. Foto: osebni arhiv.

V sklopu obnove lenarške tržnice v letošnjem letu je tržnica bogatejša za sodoben in atraktiven javni pitnik. Ta je zaradi vse večje ozaveščenosti ljudi po gibanju v okolju ter pitju čiste vode iz omrežja, prijazen tako do okolja, kot do ljudi. Posebnost pitnika je, da je prilagojen osebam na invalidskem vozičku. S svojo obliko in višino namreč omogoča enostaven dostop do pitnika z vozičkom. Dostop je tako omogočen povsem do lijaka, s tem pa tudi lažji doseg pipe. Pitnik ima vgrajeno INOX korito in tako nudita več čistoče v naravnem okolju.

»Občina po meri invalidov«

Medobčinsko društvo invalidov Lenart je bilo pobudnik vključitve Občine Lenart v projekt Zveze delovnih invalidov Slovenije za pridobitev listine »Občina po meri invalidov« za leto 2020, in sicer na osnovi njenih prizadevanj in sprejetih programov, s katerimi Občina Lenart upošteva različnost potreb invalidov na področju njihovega vsakodnevnega življenja, delovanja in vključevanja v družbo. Tako je Občina v letu 2020 pridobila priznanje, ki je Občini dalo nov elan in zagon za delo v prihodnje, predvsem pa za načrtno odzivanje na posebne potrebe invalidov, za njihovo socialno vključevanje, za sožitje in večjo kvaliteto življenja vseh občanov. Občina se zaveda, da jo čaka še veliko dela, a tudi, da je bilo veliko že narejenega. S podelitvijo listine je Občina Lenart tudi uradno postala »Občina po meri invalidov«.

Nazadnje urejeno: sreda, 03 avgust 2022 13:17