zombi 2

Vpis

Toliko bodo prejeli gasilci iz občine Pesnica za pomoč na Krasu

Foto: arhiv občine Foto: arhiv občine

Vi še dobro pomnimo kako so ognjeni zublji požirali vse pred sabo na Krasu. Na pomoč jim je priskočilo več kot 1500 gasilcev iz vse Slovenije, med katerimi so bili tudi prostovoljni gasilci iz PGD Jakobski Dol, PGD Jarenina, PGD Pernica in PGD Pesnica. Iz občine so sporočili, da bodo omenjena društva prejela po 1000€ nadomestila, enak znesek prejmejo tudi društva v Občini Šentilj.

"Zaradi intervencije ob pojavu največjega in zelo obširnega požara v naravnem okolju - Kras 2022 - sem izdal sklep o izplačilu nadomestila vsem štirim prostovoljnim gasilskim društvom v občini iz sredstev proračunske rezerve", je povedal župan mag. Gregor Žmak in se obenem vsem gasilkam in gasilcem zahvalil za nesebično in požrtvovalno pomoč.

gasilci splet2Foto: arhiv občine

Za pomoč na Krasu s pomočjo SMS donacij zbranih 477.602 evra

Iz Gasilske zveze Slovenije so danes sporočili, da so do vključno 31. julija 2022 za pomoč na Krasu zbrali 350.213 evrov s pomočjo SMS donacij.

"Na transakcijski račun Gasilske zveze Slovenije smo do 3. avgusta 2022 prejeli 127.389 evrov nakazil za pomoč gasilcem, ki so gasili na Krasu. Skupaj je torej zbranih 477.602 evra. Zbrani denar bo šel po zaključku zbiranja za nakup opreme, potrebne za gašenje požarov v naravi, in sicer sodelujočim društvom v intervenciji," so zapisali v sporočilu za javnost.

gasilci splet3Foto: arhiv občine

 

Nazadnje urejeno: sreda, 03 avgust 2022 14:50