banner fiskars2

Vpis

Pevski sestavi so se že devetič srečali v Jurovskem Dolu

Jurovski oktet tudi letos pobudnik srečanja pevcev. Foto: Maksimiljan Krautič. Jurovski oktet tudi letos pobudnik srečanja pevcev. Foto: Maksimiljan Krautič.

V soboto, 17. septembra,  je v Jurovskem Dolu potekalo že deveto srečanje oktetov in malih vokalnih skupin. V kulturnem domu so obiskovalci slišali gostitelje, Jurovski oktet ter njihove goste – Vokalni kvintet Ajda iz Prevalj, Moško komorno skupino KUD Lojze Avžner iz Zg. Ložnice, Vokalno skupino Vivere iz Slovenske Bistrice ter Učiteljski oktet Pa kolkr tolk iz Logatca.
Zaradi bolezni so svoj nastop odpovedale tri skupine: Vokalna skupina Mavrica iz Jarenine, Vokalna skupina Bleščice iz Poljčan in Celjski oktet, za katere upajo, da se srečajo spet drugo leto. Običajno je dogodek potekal tik pred poletjem, letos pa so ga zaradi negotovosti v začetku leta prestavili na jesenske dni. Prihodnje leto pa ga ponovno načrtujejo okoli kresne noči, na prostem, kakor je bilo v navadi.
Tudi to pevsko bogato deveto srečanje oktetov in malih vokalnih skupin je v Jurovskem Dolu potekalo na pobudo vodje Jurovskega okteta, Franca Črnčeca. Kulturno društvo Ivan Cankar Jurovski Dol je že leta 2012 na njegovo pobudo izvedlo prvo pevsko srečanje, ki je bilo eno izmed prvih tovrstnih dogodkov in je želelo spodbuditi kulturni utrip tedaj na novo urejenega trga in kraja nasploh. »Pogled na preteklih 8 srečanj oktetov in malih vokalnih skupin pove, da smo v Jurovskem Dolu doslej skupno gostili 50 vokalnih sestavov iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške.« je opisala Vida Ornik, ki je dogodek povezala z izbrano besedo.
Domačini, Jurovski oktet, pa se že pripravljajo na obeležitev 20. obletnice svojega uspešnega delovanja v prihodnjem letu. V minulem obdobju pa so nekoliko spremenili tudi svoj sestav, saj so se jim pridružili trije mladi pevci.
Za petje v prihodnosti se v Jurovskem Dolu ni bati!

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 19 september 2022 12:06