banner fiskars2

Vpis

Osnovnošolci Jakobskega Dola spoznali Dragico Sušanj, uveljavljeno slikarko z usti

Foto: arhiv društva Foto: arhiv društva

Učenci Osnovne šole Jakobski Dol so v sredo, 23. novembra, šolski dopoldan preživeli malo drugače. Na povabilo Zveze kulturnih društev občin Kungota, Pesnica, Šentilj so ga preživeli v Kulturni dvorani Jakobskega Dola v družbi Dragice Sušanj, slikarke, ki slika z usti.

Dragica Sušanj se je leta 1994 v prometni nesreči hudo poškodovala in postala tetrapleginja. V nesreči je izgubila moža in ostala sama z dvema majhnima otrokoma. Ko je bila tako postavljena pred novo preizkušnjo, je v sebi odkrila tudi slikarski talent in se vključila v likovno sekcijo pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Pod mentorstvom Rassa Causseviga in Jožeta Potokarja je nadgrajevala svoje znanje in imela v letu 2006 svojo prvo samostojno razstavo.
Do danes jih je pripravila že več kot dvajset, eno izmed njih nedavno tudi v okviru Jakobovih julijskih kulturnih prireditev 2022 v tamkajšnji dvorani.

Že kot mala deklica se je navduševala nad naravo in njenimi raznolikimi obrazi, zdaj v njej najde navdih za svoja dela. Najraje ustvarja olje na platno, blizu sta ji tudi grafika in risba.

O njenih umetniških deli pa tudi o življenjski zgodbi so jo imeli možnost povprašati jakobški osnovnošolci, vi pa si lahko več preberete in pogledate tukaj.

Nazadnje urejeno: četrtek, 24 november 2022 12:06