zombi 2

Vpis

Donacija Lekarn Maribor ob 1. decembru - dnevu boja proti AIDS-u

Foto: Lekarne Maribor Foto: Lekarne Maribor

Dijaška skupnost Maribor in Študentska organizacija Univerze v Mariboru z Lekarnami Maribor tudi letos na 1. december tradicionalno obeležujeta Dan boja proti AIDS-u. S plakati in simboličnim deljenjem kondomov ozaveščajo mlade o varni spolnosti.

Prvi december je za svetovni dan boja proti aidsu razglasila Svetovna zdravstvena organizacija leta 1988. Čeprav Slovenija spada med države z nizkim deležem okuženih prebivalcev, pa število okuženih s HIV narašča.

DSM in ŠOUM tudi letos z Lekarnami Maribor v Mariboru izvajata ozaveščanje dijakov o varni spolnosti. Vodja Lekarne Pri gradu Radomir Ivanović, mag. farm., je simbolično predal 5000 kondomov v roke vodji dijaške skupnosti Maribor Lari Mavrić in Anji Kotnik s strani ŠOUM-a. Na srednjih šolah v Mariboru bodo ob deljenju kondomov izobesili tudi plakate, ki ozaveščajo dijake o varni spolnosti.

Ozaveščanje o varni spolnosti je za mlade, predvsem dijake, zelo pomembno in preveč krat premalo poudarjeno. S plakati in simboličnim deljenjem kondomov želijo sodelujoče organizacije dijakom zagotoviti informacije, zakaj je varna spolnost pomembna, in jih opozoriti na Svetovni dan boja proti AIDS-u, ki ga obeležujemo 1. decembra.

Svetovni simbol boja proti AIDS-u je rdeča pentlja, ki je hkrati tudi simbol varnejše spolnosti. Kdor nosi rdečo pentljo, se zaveda prisotnosti aidsa in izraža solidarnost z okuženimi.

aids 1.december

Nazadnje urejeno: sreda, 30 november 2022 14:08