zombi 2

Vpis

Kako se bodo prižigale lučke po okoliških občinah?

Foto: Maksimiljan Krautič Foto: Maksimiljan Krautič

Tudi letos so že v novembru v marsikaterem mestu zagorele praznične luči. Za december so prižig lučk napovedale še štiri okoliške občine, in sicer Lenart, Sveti Andraž, Sveta Trojica in Benedikt. V njih bodo lučke zasvetile na prve tri dni zadnjega meseca in tako občane zares popeljale v praznični december. Mnoge občine organizirajo tudi praznične lokalne tržnice.

Pri Sveti Trojici dogodek organizirajo v četrtek, 1. decembra, na trojiškem trgu. Mesto bo ob 18. uri ponovno obsijala zlata barva, manjkalo ne bo niti dobre volje in decembrskih dobrot.

trojica lucke Foto: arhiv občine

V Lenartu bodo lučke prižgali v petek, 2. decembra, ob 16. uri in s tem otvorili božično – novoletni sejem. O dogodkih, ki se bodo v lenarški občini zvrstili tekom veselega zadnjega meseca v letu smo že pisali.
Dodatno v lokalu Family Cafe pripravljajo miklavževanje s parklji v nedeljo, 4. decembra, ko jih bo obiskal Sveti Miklavž in prinesel darila za najmlajše občane. Spremljali ga bodo Kungovški parklji oziroma krampusi. Da bo rajanje še bolj veselo, se bo miklavžu pridružila tudi žonglerska skupina Čupakabra z ognjenim spektaklom. V sklopu svoje prve obletnice v lokalu Family Cafe pripravljajo še dva dogodka: v petek, 16. decembra, bo nastopala skupina Mama rekla, dan kasneje pa ekipa Kaoss DJ’s team pripravlja božično Back to Santa Ana zabavo.

V Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah bodo pred občinsko stavbo v Vitomarcih prižgali praznične luči, ki so jih pripravili občani. Vitomarci se bodo zasvetili praznični okrasitvi v petek, 2. decembra, ob 18. uri. Za dobro vzdušje bo poskrbel ansambel Refren, prav tako bo poskrbljeno za tople napitke.

andraz lucke Foto: TIC Vitomarci

V Občini Benedikt bo pestra prireditev potekala v soboto, 3. decembra, pred lekarno na Čolnikovem trgu 7. Tekom celotnega popoldneva bo okoli prireditvenega prostora potekala lokalna kmečka tržnica, kjer bodo obiskovalci lahko okušali dobrote lokalnih kmetij. Ob 15.30 bo z najmlajšimi udeleženci zapela in zaplesala Alenka Kolman. Z nagovorom župana ob 16.30 uri se bodo prižgale tudi praznične lučke. Sledi še nastop skupine Il Divji.

benedikt luckeFoto: GGB photography

V Občini Cerkvenjak bodo lučke brez uradnega dogodka prvič zagorele v petek, 2. decembra, pripravljajo pa božično tržnico, in sicer 17. decembra.

Pri Sveti Ani bodo praznični prižig lučk združili s primopredajo posla, ko bo stari župan svoj stolček prepustil novemu. Seja bo potekala 12. decembra, lučke bodo skupaj prižgali ob 18. uri.

V Občini Sv. Jurij bodo lučke prav tako zažarele brez uradnega dogodka. Organizirajo pa 16. decembra od 17. ure dalje lokalno tržnico z živo glasbo, za katero bodo poskrbeli Srčni Muzikanti. Brata Malek bosta za povabljene otroke na ta dan odigrala predstavo z naslovom Praznični čas.

Nazadnje urejeno: četrtek, 01 december 2022 15:13