banner fiskars2

Vpis

103 leta Katarine Rajšp iz Zgornjega Porčiča

Slavljenka Katarina v družbi mnogih gostov. Foto: arhiv Občine Sv. Trojica. Slavljenka Katarina v družbi mnogih gostov. Foto: arhiv Občine Sv. Trojica.

Ob visokem in redkem življenjskem jubileju, 103. rojstnem dnevu Katarine Rajšp iz Zgornjega Porčiča, so slavljenko obiskali podžupan občine Sv. Trojica Smiljan Fekonja, svetovalka občinske uprave Lyra Jeler, predsednik trojiških upokojencev Darko Perko in predsednik Občinske organizacije Rdečega križa Jože Časar s sodelavko Lojzko Kurnik. Jubilantki so voščili tudi njeni domači, sorodniki, znanci in mnogi sosedje, ki so ponosni, da v njihovem kraju živi sokrajanka, ki je dočakala tako visoko starost. Ob tej priložnosti je prejela tudi veliko šopkov rož in seveda posebno rojstnodnevno torto.

Katarina se je rodila 24. novembra 1919 v Zgornjem Porčiču, kjer je preživela otroštvo, mladost, zrela leta in zdaj v varnem domu v miru preživlja častitljivo starost. Poročila se je z Alojzom Rajšpom, ki je umrl leta 1991. V zakonu sta se jima rodila hčerka Marjanca in sin Feliks. Vesela je njunih obiskov, še bolj pa ji zadrhti srce, ko jo obiščejo njene vnukinje Polona, Alenka, Metka, Klara in Darinka ter vnuk Robi. A ni ostala samo pri vnukinjah in vnukih, pač pa ima tudi že štiri pravnukinje in tri pravnuke. Katarinine rojstne hiše ni več, saj sta hčerka Marjana in njen mož Milan zgradila lepo novo hišo, v kateri ima slavljenka na jesen življenja svoj varni kotiček in dobro oskrbo. Katarina je vse življenje trdo delala na osem hektarski kmetiji in skrbela za družino. Vesela je, da je kmetija ostala in da hčerka z možem nadaljuje družinsko tradicijo kmetovanja.

Nazadnje urejeno: torek, 06 december 2022 17:55