zombi 2

Vpis

Je Ana Krušnik že šla v dom? Čez mesec dni se ji obeta nova priložnost

Prizor iz predstave Ana Krušnik ne gre v dom. Foto: arhiv KTD Selce Prizor iz predstave Ana Krušnik ne gre v dom. Foto: arhiv KTD Selce

Lani so nas člani starejše dramske skupine KTD Selce navdušili s komedijo Ana Krušnik ne gre v dom. Je še niste videli? Že čez en mesec se obeta priložnost za ogled!

»Predstava na lahkoten način predstavi aktualno problematiko. Majhna stanovanja, študentje, ki ne doštudirajo in ostajanje doma, opomni na demenco, na občutke pri nastanitvi v dom za starostnike in še bi lahko naštevali perečih tem, ki jih na lahkoten način osvetlimo skozi igro. Lahko bi rekli kar, da gre za življenjske težave vsakodnevnih ljudi.«

je opisala režiserka predstave Jelka Veit, ki je že po prvem branju dramskega besedila vedela, da bo med gledalci dobro sprejeta. Avtor besedila za igro pa je Jože Rožmarin.

Člani starejše dramske skupine KTD Selce so igro v prvi polovici lanskega leta prvič odigrali v domači kulturni dvorani v Selcih, nato pa jo v juniju ponovili v Voličini. Medtem so gostovali še v drugih krajih.

»Vedno po odigrani opisani veseloigri dobimo novo povabilo. Uspelo pa se nam je uvrstiti tudi v enega izmed abonmajev ljubiteljskega gledališča.«

Nazadnje so veseloigro Ana Krušnik ne gre v dom uprizorili oktobra, ob krajevnem prazniku Krajevne skupnosti Voličina, 26. februarja letos, pa jo bodo postavili na oder večnamenske dvorane v Trnovski vasi. Vabljeni k ogledu!

»Zelo ponosni smo, da je prav za vlogo Ane v opisani predstavi na regijskem Linhartovem srečanju naša članica Suzana Vogrin prejela priznanje regijskega strokovnega spremljevalca. Prav tako je Suzana letos prejela priznanje za ustvarjalno in uspešno delo v kulturi s strani Krajevne skupnosti Voličina.« je še opisala Veitova.

Pa tudi drugi člani skupine so za večletno delo na področju ljubiteljske kulture lani prejeli Linhartove značke: Olga Ornik je prejela zlato značko, Suzana Vogrin srebrno, Danaja Rožmarin in Avgust Recek pa bronasto.

Kulturno-turistično društvo Selce je lani obeleževalo 15. obletnico delovanja društva in 15. obletnico delovanja sekcije ljudskih pevcev. Obenem pa društvo vključuje tudi uspešno mladinsko dramsko skupino, ki jo vodi Karin Petko.

Nazadnje urejeno: torek, 24 januar 2023 13:35