banner fiskars2

Vpis

Vsa dvorana je pela ljudske pesmi

Skupaj z nastopajočimi je dvorana prepevala ljudske pesmi, ki so bile tematsko v veliki meri namenjene materam, marsikdo med njimi je iz lic brisal solze. Foto: Nina Zorman Skupaj z nastopajočimi je dvorana prepevala ljudske pesmi, ki so bile tematsko v veliki meri namenjene materam, marsikdo med njimi je iz lic brisal solze. Foto: Nina Zorman

V soboto, 11. marca, je v Domu kulture Lenart potekal koncert ljudske pesmi in glasbe v organizaciji Društva upokojencev Lenart, sekcije Pevk ljudskih pesmi. Prav vsi zbrani so s ponosom in srcem peli ljudske pesmi, saj nas ta pesem, kot je dejala napovedovalka Darinka Čobec, spremlja od zibelke do groba. Skupaj z nastopajočimi je dvorana prepevala ljudske pesmi, ki so bile tematsko v veliki meri namenjene materam, marsikdo med njimi je iz lic brisal solze. Dogodek se je močno dotaknil tako nastopajočih, kot tistih, ki so se koncerta udeležili, saj so take dogodke zadnjih nekaj let zelo pogrešali.

ovtar24 4

Bogat program so soustvarjali nastopajoči iz Slovenskih goric, kot tudi od drugod, popestritev pa so zagotovo vnesli mladi s svojimi nastopi. Zapetih je bilo dvajset pesmi, ki so naše bogastvo in za katere se pevke in pevci ljudskih pesmi trudijo, da ne odidejo v pozabo. Kot so se tudi sami predstavili v obrazložitvah imajo veselje do petja, dobre družbe in na tak način tudi krepijo in negujejo dobre medsebojne odnose. Med nastopajočimi so se tako zvrstili nastopi Pevk ljudskih pesmi DU Lenart, Pevk ljudskih pesmi DU Sveta Trojica, Pevsko glasbene skupine »Samotarji« DU Hoče, Pevcev ljudskih pesmi KUD Gabrijel Kolbič, Pevcev DU Cerkvenjak, Ljudskih pevk etnografske skupine TD Sveta Ana, Ljudske skupina »Taščica« KUD Rače, Ljudskih pevk društva gospodinj Vitomarci in Pevsko instrumentalne skupine »Rožmarin« Zg. Kungota. V čase brezskrbne mladosti in igre so nas popeljali otroci iz Folklorne skupine OŠ Voličina in Mladinska dramska skupina KTD Selce, ki je pripravila skeč. Skupna pesem V dolini tihi je na koncu koncerta povezala in združila publiko, ki je zadovoljnih obrazov zapuščala kulturno dvorano v Lenartu.

ovtar24 2

ovtar24 3

Nazadnje urejeno: sobota, 11 marec 2023 18:51