banner fiskars2

Vpis

V Pesnici župan pomagal izbrati finalistke Miss Slovenije 2023

 Polfinalistke so se predstavile v svojih eko oblekah, izdelanih iz materialov iz katerihv Tosami nastajajo medicinski pripomočki in izdelki za osebno nego. Foto: Anže Krže - Photography  Polfinalistke so se predstavile v svojih eko oblekah, izdelanih iz materialov iz katerihv Tosami nastajajo medicinski pripomočki in izdelki za osebno nego. Foto: Anže Krže - Photography

V petek, 10. marca, je v VKTPC Pesnica potekala polfinalna prireditev Miss Slovenije 2023, na kateri se je izbralo 15 finalistk, ki se bodo septembra potegovale za naziv Miss Slovenije 2023.

Projekt Miss Slovenije se je skozi leta iz klasičnega lepotnega tekmovanja razvil v projekt z vsebino, ki deluje pod sloganom Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo. Kandidatke tako ne tekmujejo zgolj v fizični lepoti, temveč se tekom celoletnih priprav izobražujejo o podjetništvu, turizmu, slovenski kulturni in naravni dediščini, marketingu, javnem nastopanju in še čem.

Projekt na različne načine podpirajo številni partnerji, ki skrbijo za kvalitetno predajanje znanja in ponudbo enkrat izkušenj. Eden izmed poslovnih partnerjev projekta Miss Slovenije je podjetje Tosama Slovenija, tovarna sanitetnega materiala, ki bo letos praznovalo častno 100. obletnico delovanja. Zrastlo je iz majhne “izdelovalnice vate in vsakovrstnih obvez”, danes pa njihove izdelke najdete povsod - v bolnišnicah, ambulantah, lekarnah, na policah trgovin ter v toaletni torbici vsake ženske.

Tako so se tudi letos dekleta na polfinalni prireditvi Miss Slovenije 2023 predstavile v svojih eko oblekah - izdelanih iz materialov iz katerih v Tosami nastajajo medicinski pripomočki, izdelki za osebno, otroško in intimno nego.

miss zirija p Žirijo so sestavljali župan Občine Pesnica, predstavniki poslovnih partnerjev in aktualna Miss Slovenije. Foto: Anže Krže - Photography

Finalistke, ki so se pokazale tudi v čudovitih oblekah iz Poročnega kotička – največjega slovenskega poročnega salona - je izbrala strokovna žirija:

  • župan Občine Pesnica, Gregor Žmak;
  • ustanovitelj in lastnik poslovnega partnerja Dewesoft, dr. Jure Knez;
  • direktorica podjetja Tosama Bela štacunca, Mojca Šimnic Šolinc;
  • direktor trženja v Skupini stroka.si, David Miško;
  • miss Slovenije 2022, Vida Milivojsa in
  • lastnik in direktor podjetja Kronoterm - toplotne črpalke, Bogdan Kronovšek.

miss porocni p Foto: Anže Krže - Photography

Polfinalno prireditev si je mogoče ogledati za nazaj na Youtube kanalu Miss Slovenije TV tukaj.

Med poslovnimi partnerji projekta Miss Slovenije najdemo tudi Občino Pesnica, ki so jo dekleta obiskala že v začetku februarja. Takrat so skupaj z Vinsko kletjo Dveri-Pax in Domačijo Truntič spoznavale turistično ponudbo prelepih krajev v Slovenskih goricah. Tudi tokrat ni bilo veliko drugače – na polfinalni vikend so tekmovalke gostili v počitniških hiškah Naturasort v Dolnji Počehovi. Ob odhodu so misice brez premisleka povedale, da se zagotovo še vrnejo v simpatične počitniške hiške, obdane z gozdom, ribnikom in travnikom.

Župan Občine Pesnica Gregor Žmak je ob objavi o dogajanju vsem udeleženkam in uvrščenim dekletom iskreno čestital in jim zaželel vse dobro na njihovi poti.

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 13 marec 2023 08:31