banner fiskars2

Vpis

Modelarji AK Sršen Cerkvenjak dosegli 5. mesto na odprtem prvenstvu

Foto: Maja Marc / Modelarsko Društvo Ventus Foto: Maja Marc / Modelarsko Društvo Ventus

Prejšnjo soboto, 11. marca, je modelarska sekcija Aero kluba Sršen Cerkvenjak osvojila odlični 5. mesti na odprtem prvenstvu MD Ventus v kategoriji drsalcev F1N (Cat I). Tekmovanje, ki se ga je udeležilo 24 tekmovalcev iz 5 različnih klubov, je že drugo leto zapored v športni dvorani osnovne šole Šturje v Ajdovščini organiziralo modelarsko društvo Ventus iz Ajdovščine.

Modelarsko društvo Ventus si prizadeva tehnične panoge čim bolj približati mladim. Ti tako že v osnovni šoli pridobivajo tehnične veščine, ki jim bodo koristile pri nadaljnjem izobraževanju in na poklicni poti. Kategorija modelov drsalcev (F1N) je bila zasnovana z namenom, da se mladi že zelo zgodaj seznanijo z letalskim modelarstvom in da lahko pod vodstvom mentorjev izdelajo svoj model.

srsen tekmovanje

Program tokratnega tekmovanja se je pričel s prostim treningom od 8.15 do 9. ure. Za tem se je z otvoritvijo pričel tekmovalni del. Pol ure po zaključku zadnjega turnusa je sledila še razglasitev rezultatov in podelitev priznanj.

Tekmovanje je potekalo v skupni razvrstivi in v razvrstitvi mladincev do 18 let. AK Sršen iz Cerkvenjaka je v kategoriji Juniorji zastopal Matjaž Petrovčič, v članski kategoriji pa Andrej Petrovčič. Oba sta dosegla odlično 5. pesto.

srsen podelitev 1

V mladinski kategoriji je zmagal Filip Pernačič, AK Ptuj, drugo in tretje mesto sta zasedla Gal Bajec in Jaka Trebižan, oba MD Ventus. Med člani pa je zmaga ostala doma, Peter Stegovec, drugo in tretje mesto pa sta si razdelila Marko Lemut, MD Ventus in jan Pernačič, AK Ptuj.

Tekmovanje so sponzorsko podprli lokalni podjetji Leone in Triple Seven ter mednarodna podjetja MIBO, Hollein in Lipo.

srsen priznanja mali

Nazadnje urejeno: četrtek, 16 marec 2023 11:23