banner fiskars2

Vpis

Majstri bodo jutri tekli na 4-urnem teku Mr. Bo na Poleni

Foto: arhiv društva Foto: arhiv društva

Športno društvo Majstri Lenart tudi letos organizira tradicionalni 4-urni Mr. Bo tek na Športno rekreacijskem centru Polena v Lenartu. Tokratni bo potekal to soboto, 18. marca, s pričetkom ob 10. uri. Majstri vabijo, da topel, sončen dan, kot ga napovedujejo vremenarji, izkoristite za gibanje in se jim pridružite.

Majstri, kot so se hudomušno poimenovali tudi zaradi organiziranih tekov na Zavrh, kjer je bival Rudolf Maister, se v takšni obliki družijo od leta 2015. Kot nam je za Ovtar24 razložil Gorazd Voglar, so bili že prej vsi člani športniki: »Ob nedeljah smo v okviru zimske lige hodili peš na Pohorje. Ker imamo tudi mi svoj hrib – Zavrh – sem prišel na idejo, da tudi mi naredimo svojo ligo v teku na omenjen hrib.«

majstri naslovna p

V zimskem času ob nedeljah tako tečejo na Zavrh, čez leto pa organizirajo še kar nekaj drugih športnih prireditev. Nekatere izmed njih imajo tudi dobrodelno noto:

»Med drugim smo tekli za lenartčana na vozičku in z donacijo pomagali skromni družini iz Viničke vasi, ki jo pesti bolezen,«

pove Gorazd. V prostem času kolesarijo, hodijo v gore, z lučkami in odsevniki se odpravijo na nočne trening teke, 10 kilometrski tek organizirajo okrog Jezera Radehova in Komarnik, jutri pa bodo skupaj z drugimi udeleženci neprekinjeno tekli štiri ure na Hipodromu Polena.

Prijave bodo mogoče uro pred startom v obliki samostojnega prispevka v višini 20 evrov. Ob prijavi vsak sodelujoč prejme bogat paket. Poskrbljeno bo za okrepčila med dogodkom in za prigrizek po zaključku. Prvim petim absolutno v ženski in moški konkurenci bodo podelili lepe nagrade, podeljene bodo tudi tako imenovane finisher medalje.

Meri in točkuje se pretečena razdalja v štirih urah. Vsak tekmovalec je samostojno zadolžen za svoje meritve, ki se torej izvajajo ročno – z uro ali telefonom.

Pridi, odteči 10, 15, 21, 42 km ali celo več! Kot vedno, so Majstri zaključili povabilo na dogodek z besedami: »Podprimo šport, gibanje. Se vidimo in ni popuščanja!«

majstri mr.bo zadnja

Nazadnje urejeno: petek, 17 marec 2023 08:54