banner fiskars2

Vpis

Uspešne tekmovalke Twirling kluba Aninih mažoretk

Foto: Lea Kramberger Foto: Lea Kramberger

Pretekli vikend, 25. in 26. marca, so se mažoretke Twirling kluba Aninih mažoretk udeležile predtekmovanja v prostih kategorijah v Podčetrtku. V domač kraj so se vrnile z odličnimi rezultati in prijetnimi novimi izkušnjami.

 

Twirling klub Aninih mažoretk je bil ustanovljen leta 2000; danes so članice predvsem osnovnošolke, ki jih povezuje veselje do plesa in druženja. Trenerka Twirling kluba Aninih mažoretk je Tajda Padovnik, njej na pomoč pa priskoči tudi Tia Perko.

Tajda Padovnik: »Dekleta so obiskovale treninge vsaj 3krat tedensko in trud, ki smo ga vlagale, se nam je povrnil, saj smo z rezultati zelo zadovoljne.«

Plesalke so se pomerile v disciplini twirlinga, ki jim do sedaj ni bil tako blizu, saj so se v večini posvečale mažoretnemu delu. Pomerile so se v različnih kategorijah.

mazoretke1

V kategoriji »freestyle C junior« sta klub zastopali Tia Perko in Teja Lorber. Dekleti sta se odrezali odlično in uvrstili v finale.

Za preboj v finale v kategoriji »par C junior« so se borile Tiana Marija Nikl in Ana Kramberger ter Lina Kop in Sara Radovanovič. V finalni krog sta se uspešno uvrstili Tiana Marija in Ana.

Ela Kramberger se je v močni konkurenci v kategoriji »freestyle C youth« iz četrtfinala prebila v polfinale, a za las zgrešila finale.

Kategorijo »par C kadet« so zastopale: Minea Vogrin, Lejla Morina, Eneja Muršec, Alja Kaučič ter Eva Polenšak in Maja Lončarič. Dekleta so nastopala v parih in prav vsem se je uspelo uvrstiti v finale.

Na februarskem predtekmovanju v tehničnih kategorijah, v kategoriji »Artistic par Senior« pa sta se predstavili tudi trenerki Tajda in Tia. Le to je potekalo v Horjulu in tudi njun trud se je poplačal, saj sta se uvrstili v finale.

mazoretke3

»Za večino deklet je bil to prvi samostjoni nastop na državnem nivoju,« nam pove Lea Kramberger, predsednica Twirling kluba Aninih mažoretk in doda, da je na vse nastopajoče izjmeno ponosna in jim za dosežke iskreno čestita.

Nazadnje urejeno: torek, 28 marec 2023 17:30