banner fiskars2

Vpis

11. sejem KOS Lenart: kulinarične poslastice, strokovno znanje in brezskrbna zabava

Utrinek iz lanskoletnega dogajanja, ko je potekal jubilejni 10. sejem KOS Lenart. Foto: Nina Zorman Utrinek iz lanskoletnega dogajanja, ko je potekal jubilejni 10. sejem KOS Lenart. Foto: Nina Zorman

Od 26. do 28. maja bo na Športno-rekreacijskem centru Polena potekal 11. kmetijsko obrtniški sejem Kos Lenart. Obiskovalci bodo lahko ponovno uživali v sejemskem dogajanju, prisostvovali strokovnim posvetom, izboru županovega vina, manjkal pa ne bo niti kulinaričen, kulturen in zabaven program. Tudi letos bo potekalo tradicionalno tekmovanje v kuhanju štajerske kisle župe za Zlato žlico 2023. Sejem, ki bo odprt med 9. in 19. uro, bo ponudil obilico zanimivih aktivnosti za vse obiskovalce. Dogodek ostaja brez vstopnine in parkirnine – tako se lahko brezskrbno podate na sejem in uživate v vsem, kar ima za ponuditi. Za razigranost najmlajših obiskovalcev bodo poskrbela Napihljiva igrala Veverička.

Med številnimi dogodki na sejmu velja izpostaviti Strokovni posvet: Pomen humusa in organske snovi v tleh za kmetijsko pridelavo in Posvet Turistične zveze Maribor – Center Slovenskih goric. Prav tako ne smete zamuditi vodenja teličkov za pokal LISKA, ki ga organizira Govedorejsko društvo SG Lenart. Tovrstno dogajanje je za rejce odlična priložnost za izmenjavo izkušenj; za študente in dijake lahko služi kot dopolnitev učnega programa; za obiskovalce pa je zagotovo dobrodošla zanimivost.

Ljubitelji vina bodo imeli priložnost, da se udeležijo izbora vinskega šampiona sejemske ponudbe vin, izbora županovega vina in podelitev diplom iz regijskega ocenjevanja vin.

V soboto popoldan bodo obiskovalci lahko spremljali demonstracijo traktorjev Solis s priključki ter nastop Country plesnih skupin, nedeljski popoldan pa bo popestril prihod starodobnikov in posebej pestro festivalsko dogajanje.

Sejem KOS Lenart je tudi priložnost, da okusite pristne štajerske okuse. Pridružite se kuhanju štajerske kisle župe in se prepustite dišečim okusom tradicionalne kuhinje na sejemskih stojnicah.

Ne zamudite priložnosti - obiščite 11. kmetijsko obrtniški sejem Lenart, kjer se boste lahko povezali z vrhunskimi strokovnjaki, uživali v pestri sejemski ponudbi ter se sprostili v prijetnem vzdušju. Se vidimo med 26. in 28. majem na ŠRC Polena!

kos program

Nazadnje urejeno: sreda, 24 maj 2023 14:28