banner fiskars2

Vpis

Hvalevredna pobuda: upokojenci predali spletene copatke UKC Maribor

Copatke so minulo soboto, 20. maja, predali zaposlenim na Intenzivni negi in terapiji za novorojence v porodnišnici Maribor. Foto: arhiv UKC Maribor Copatke so minulo soboto, 20. maja, predali zaposlenim na Intenzivni negi in terapiji za novorojence v porodnišnici Maribor. Foto: arhiv UKC Maribor

Društvo upokojencev Lovrenc na Pohorju, pod vodstvom Marjane Perkič, je prevzelo čudovito pobudo v skrbi za mlade rodove in novorojenčke. V sekciji za ročna dela, poimenovani »Pikapolonica«, so se odločili, da bodo za novorojene otroke v bližnjih porodnišnicah izdelali volnene copatke. Ker se je hitro izkazalo, da povpraševanje oziroma rodnost presega njihove zmogljivosti, so se obrnili na okoliška društva upokojencev v koroški in podravski regiji in jih prosili za pomoč v humanitarni akciji pletenja copatk za novorojenčke.

Vodstvo Društva upokojencev Lenart in članice sekcije za ročna dela so z navdušenjem sprejele to hvalevredno pobudo. Ko so v društvu poskrbeli za dobavo volne, je približno 16 članic sekcije pod vodstvom Brede Čeh Ambruš nemudoma začelo ustvarjati copatke v različnih barvah.

copatki 2

Copatke so minulo soboto, 20. maja, predali zaposlenim na Intenzivni negi in terapiji za novorojence v porodnišnici Maribor. Navdušenje in hvaležnost na njihovih obrazih sta bila najlepša nagrada za prizadevanja prostovoljk.

S tem pa zgodba še ni končana - veselo pletenje copatk se bo namreč nadaljevalo tudi v prihodnje. Vsi prostovoljci so polni navdušenja, da bodo lahko še naprej prispevali k toplini in udobju novorojenčkov ter njihovim družinam.

copatki 3

Nazadnje urejeno: sreda, 24 maj 2023 14:31