banner fiskars2

Vpis

Naših 50 let in 12. Jurjevo srečanje folklornih skupin: folklorno praznovanje v Jurovskem Dolu

Prireditev se bo ob 15. uri pričela z barvito povorko folklornih skupin na osrednjem trgu. Foto: arhiv Folklorne skupine Jurovčan Prireditev se bo ob 15. uri pričela z barvito povorko folklornih skupin na osrednjem trgu. Foto: arhiv Folklorne skupine Jurovčan

V Jurovskem Dolu to nedeljo, 28. maja, Folklorna skupina Jurovčan pripravlja dogodek, ki so ga naslovili Naših 50 let na katerem bo hkrati potekalo tudi 12. Jurjevo srečanje folklornih skupin. Nedelja v Svetem Juriju bo tako namenjena praznovanju dolgoletne tradicije in predstavitvi pestre kulturne dediščine naših krajev, prav z željo po »domači« prireditvi pa tokrat niso v goste povabili nobenega okoliškega nastopajočega, temveč bodo za celoten zabaven program poskrbeli domačini.

Prireditev se bo ob 15. uri pričela z barvito povorko folklornih skupin na osrednjem trgu. Zbrani bodo lahko skupaj z njimi zaplesali polko in tako ustvarili veselo vzdušje. Po povorki se bo prireditev preselila v dvorano Kulturnega doma, kjer bo obiskovalce pričakalo nadaljevanje zanimivega programa. V programu dolgem dobro uro bodo nastopili: 

  • Starejša folklorna skupina Jurovčan, KD Ivan Cankar Jurovski Dol
  • Mladinska folklorna skupina Jurovčan, KD Ivan Cankar Jurovski Dol
  • Otroška folklorna skupina Šleka pac, OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol
  • Otroška folklorna skupina Knofeki, OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol
  • Otroška folklorna skupina Vrtec, Vrtec pri OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol

nasih 50 2

Na prireditvi bodo podeljene tudi jubilejne področne značke in priznanja za folklorno dejavnost, ki jih podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. S tem dejanjem in nekaj dodatnimi pozornostmi bodo poskrbeli, da bo soj žarometa tiste, ki že dolga leta vlagajo svoj čas, trud in strast v folklorno-kulturno dogajanje, za njihovo delo ustrezno postavil v središče pozornosti. To je posebna priložnost, da se poklonimo prizadevanjem in uspehom folklornih skupin ter njihovemu prispevku k ohranjanju kulture.

Po koncu prireditve bodo obiskovalci imeli priložnost za druženje s folklorniki v Avli Fredija Neuvirta.

Nazadnje urejeno: četrtek, 25 maj 2023 11:36