banner fiskars2

Vpis

Dan odprtih vrat in dobrodelni koncert »Lepo je deliti«

Foto: Milan Rajter Foto: Milan Rajter

Osnovna šola Sveta Ana je letos prvič pripravila dan odprtih vrat, že drugič pa dobrodelni koncert, za katerega si želijo, da bi postal tradicionalen.

Osnovnošolci in zaposleni na Osnovni šoli Sveta Ana so v sodelovanju z društvi organizirali dan odprtih vrat, ki nam je omogočil, da smo po hodnikih in učilnicah lahko začutili utrip življenja na šoli. Obiskovalci so si lahko ogledali različne razstave, fotografije in posnetke projektov, šolsko kroniko in še mnogo več, kar je prikazovalo delovanje učencev tako na področju znanja kot na področju razvijanja socialnih in čustvenih kompetenc, ki so v življenju posameznika še kako pomembne. Po dnevu odprtih vrat pa so v Športni dvorani Sveta Ana pripravili dobrodelni koncert, ki so ga letošnje leto naslovili »Lepo je deliti«.

Na koncertu, polnem čustev in premišljeno izbranih točk, so ob otrocih vrtca, učencih šole in zaposlenih nastopili tudi člani Kulturnega društva Sveta Ana ter skupina Pika na i in Ansambel Aktual. Ime tokratnega koncerta izvira iz naslova pesmi Anike Hrovat in Slavka Ivančiča »Lepo je deliti«, ki so jo zapeli vsi nastopajoči skupaj.

pika na i Nastopila sta tudi skupina Pika na i ...

aktual ana ... in Ansambel Aktual.

Letošnje leto so del denarja namenili družini iz Svete Ane, ki potrebuje sredstva za zdravljenje otroka, del denarja pa je bil namenjen šolskemu skladu za otroke iz socialno šibkejših družin.

Dobro je videti, kako se šola in lokalna skupnost povezujeta v dogodke s pozitivnimi izidi, ki imajo pomemben vpliv na empatijo in razvoj učencev ter na povezanost celotne občine. Verjamem, da bo dobrodelni koncert postal tradicionalen in da bo še več ljudi deležnih pomoči in podpore, ki ju tovrstni dogodki prinašajo.

Nazadnje urejeno: sobota, 27 maj 2023 21:13