banner fiskars2

Vpis

Vabljeni na ekskurzijo na Dolenjsko

Trgovina Dobrote Dolenjske v Trebnjem. Trgovina Dobrote Dolenjske v Trebnjem.

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric v sodelovanju s Turistično agencijo LEZE vabi člane društva na strokovno ekskurzijo in oglede dobrih praks na Dolenjsko (območje LAS STIK), in sicer v četrtek, 1. junija.

Odhod avtobusa bo ob 6. uri izpred ŠRC Polena. V Trebnjem nas bo pričakala strokovna turistična vodnica, ki bo naša spremljevalka in neskončen vir informacij in zanimivih zgodb. Po sladkem zajtrku – Baragovi rezini, kavi in vodi – sledi strokovno voden ogled edinstvene Galerije likovnih samorastnikov Trebnje, osrednje ustanove za naivno umetnost v Sloveniji. Nato bomo odkrivali in raziskovali kulinarično dediščino Dolenjske, ki je edina slovenska pokrajina z izdelano gastronomsko strategijo, kulinarično piramido in prvim regionalnim kulinaričnim zemljevidom v Sloveniji. Dobrote Dolenjske so kolektivna blagovna znamka, ki nastaja pod okriljem Zavoda za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske. Ogledali si bomo še druge zanimive projekte, ki so bili izvedeni pod okriljem LAS STIK: Sitarjevo hišo v Dolenjskih Toplicah, Središče gastronomije Dolenjske, Poslovne priložnosti na podeželju. Zadnja točka ogleda pa bo grad Žužemberk, ki je ena najslikovitejših in tipičnih srednjeveških trdnjav na Slovenskem. Njegovi ostanki se mogočno dvigajo na strmem skalovju nad reko Krko. Na koncu nas čaka pozno kosilo v Gostilni pri Obrščaku na Muljavi, v gostišču z dolgotrajno tradicijo domačih, pristnih in predvsem okusnih jedi. Vrnitev v Lenart je predvidena okrog 20. ure

Prijave sprejemajo do ponedeljka, 29. maja 2023, oziroma do zasedbe mest osebno na sedežu društva in po telefonu: 059 128 773 ali 051 660 865.

 

Nazadnje urejeno: četrtek, 25 maj 2023 12:10