banner fiskars2

Vpis

Ob izgradnji krožišča tudi nov transformator

Foto: Zmago Šalamun Foto: Zmago Šalamun

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah so začeli z gradbenimi deli za izgradnjo modernega krožišča na lokaciji Grič. Ta investicija, vredna 2,8 milijona EUR, je najdražja doslej v trojiški občini in jo bo v celoti financirala država. Po sanaciji plazu in izgradnji podpornega zidu se bo začela osrednja gradnja krožišča s potrebno infrastrukturo. Računajo, da bo projekt zaključen v enem letu. Poleg tega bo v okviru te investicije urejena tudi kolesarska pot proti Cerkvenjaku. Gre za del kolesarskih povezav, ki jih na območju ORP Slovenske gorice skupaj gradi deset občin.

Kot so sporočili iz Službe za odnose z javnostmi Elektra Maribor bo v sklopu te investicije zgrajen tudi nov transformator »Gradišče1«.
Na vprašanje kako bo po izgradnji tranformatorja z možnostjo priključitve malih sončnih elektrarn pa so pa so iz Elektra Maribor odgovorili: »Pri vseh novogradnjah oz. nadomestnih transformatorskih postajah se uredi tudi pripadajoče nizkonapetostno omrežje. V konkretnem primeru nadomestne transformatorske postaje Gradišče 1 je predvideno kabliranje enega izvoda in nov izvod za podjetje Agroremont. Vsekakor pa se bodo pogoji za priključitev malih sončnih elektrarn s tem izboljšali.«

Nazadnje urejeno: petek, 26 maj 2023 08:39