banner fiskars2

Vpis

»Občinska kuhna« zmagovalka v kuhanju štajerske kisle župe na sejmu KOS 2023

Foto: arhiv sejma KOS Foto: arhiv sejma KOS

Današnje vznemirljivo tekmovanje v kuhanju štajerske kisle župe na sejmu KOS Lenart za nagrado Kos Zlata žlica 2023 je pritegnilo številne kulinarične mojstre in navdušence, ki so tekmovali v sedmih ekipah. Strokovna komisija je odločila, da je zmagovalno mesto zasedla ekipa »Občinske kuhne« in prejela prestižno Zlato žlico. Srebrno žlico je osvojila ekipa Radia Slovenske gorice, medtem ko je bronasto žlico prejelo Konjeniško društvo Slovenske gorice Lenart.

Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom izkušenih sodnikov, ki so ocenjevali kreativnost, okus in prezentacijo jedi. Ekipa Občinske kuhne je s svojo kislo župo navdušila s sodobnim pristopom, harmoničnimi okusi ter dovršeno postrežbo.

Kmetijsko obrtniški sejem KOS v Lenartu že vrsto let privablja ljubitelje kmetijstva, obrti, kulinarike in raznolikega sejemskem dogajanja. Tekmovanje v kuhanju štajerske kisle župe je le eden izmed mnogih dogodkov, ki obogati sejemsko izkušnjo obiskovalcev.

Ob zaključku tekmovanja organizatorji že vabijo vse tekmovalce in obiskovalce na naslednji Sejem KOS Lenart, ki bo tudi v prihodnjem letu ponudil priložnost za srečanje in raziskovanje bogate kulinarične dediščine regije.

Nazadnje urejeno: sobota, 27 maj 2023 20:38