banner fiskars2

Vpis

Na dnevu odprtih vrat voličinski gasilci pridobili nove člane

Predsednik PGD Voličina meni, da je ta dogodek koristen za družbo, saj omogoča pridobitev izkušenj in znanja, ki ga bodo ljudje lahko uporabili, ko bo to potrebno. Foto: PGD Voličina Predsednik PGD Voličina meni, da je ta dogodek koristen za družbo, saj omogoča pridobitev izkušenj in znanja, ki ga bodo ljudje lahko uporabili, ko bo to potrebno. Foto: PGD Voličina

V soboto, 16. septembra, je Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Voličina pripravilo Dan odprtih vrat, s čimer je želelo predstaviti svoje najnovejše pridobitve - nov gasilski dom in gasilsko vozilo GVC-1. Poleg tega je dogodek ponudil priložnost, da zainteresirani bližje spoznajo delo in opremo lokalnih gasilcev. Ekipa PGD Voličina, ki šteje več kot 100 članov, se je zavzeto pripravila in obiskovalcem predstavila različne vidike svojega dela. Predsednik PGD Voličina, Smiljan Marin, je izrazil zadovoljstvo nad obiskom in razkril, da so med dogodkom pridobili približno 10 novih članov.

volicina gasilci 1

Med atrakcijami so bile razstavljene gasilska oprema, prva pomoč, AED defibrilator, gasilska uniforma ter več tematsko obarvanih vaj. Obiskovalci so lahko izvedeli, kako ravnati z gasilnim aparatom, kako poteka gašenje z vodo in peno, a največ pozornosti je pritegnila gasilska lestev PGD Poljčane, ki je pogumne obiskovalce popeljala 28 metrov visoko nad središčem Voličine, ponujajoč čudovit razgled. Najmlajši obiskovalci so z veseljem preizkusili novo gasilsko vozilo, ki ga je društvo pridobilo pred slabim letom, ter se pod sireno odpeljali na krajšo panoramsko vožnjo.

volicina gasilci 3

"Z Občino smo se dogovorili, da bomo v sklopu Krajevnega praznika Voličine pripravili dan odprtih vrat in tako predstavili naše nove pridobitve, saj tega nismo mogli storiti v celoti lani. Ugodno vreme je bilo na naši strani, kar se je odrazilo tudi v dobrem obisku tako domačinov kot tudi obiskovalcev od drugod. Največ zanimanja so vzbudile vožnje z našim novim gasilskim vozilom s cisterno in lestvijo, ki nam jo je za ta dan posodilo PGD Poljčane," je o samem dogodku povedal predsednik Marin.

Starši in starejši občani so s pridom izkoristili priložnost, da se seznanijo z uporabo gasilnega aparata ter izrazili veselje, da so se lahko naučili, kako ravnati z njim. Predsednik Marin meni, da je ta dogodek koristen za družbo, saj omogoča pridobitev izkušenj in znanja, ki ga bodo ljudje lahko uporabili, ko bo to potrebno.

volicina gasilci 4

Letos že več kot 70 intervencij

PGD Voličina šteje dobrih 100 članov, od katerih je ena tretjina pionirjev in mladincev, druga tretjina pa operativnih gasilcev. Preostali člani pomagajo pri administraciji ali pa na druge načine prispevajo k delovanju društva. Novo vozilo PGD Voličina je v tem letu že sodelovalo v več kot 70 intervencijah, kar je skorajda povprečje za tri leta, je zaključil predsednik PGD Voličina Smiljan Marin.

volicina gasilci 6

Pohod v spomin pokojnemu Franciju Šuta

Gasilci PGD Sveta Trojica so se danes odpravili na pohod proti Zavrhu v spomin preminulemu predsedniku PGD Sveta Trojica Franciju Šuta. Več kot 30 pohodnikov se je oglasilo tudi na Dnevu odprtih vrat PGD Voličina in jim na tak način izkazalo podporo.

ovtar gasilci trojciaFoto: arhiv PGD Sveta Trojica

Nazadnje urejeno: sobota, 16 september 2023 13:21