banner fiskars2

Vpis

Objekt v Zgornji Voličini znova v plamenih

Pogumni gasilci so se dobre štiri ure borili z ognjenimi zublji. Foto: arhiv društva PGD Voličina Pogumni gasilci so se dobre štiri ure borili z ognjenimi zublji. Foto: arhiv društva PGD Voličina

V soboto, 18. novembra, je v Zgornji Voličini 65 zagorel stanovanjski objekt s hlevom v izmeri 26 x 15 metrov. Klic na pomoč so na številki 112 prejeli ob 20.24 uri in nemudoma so se odzvali gasilci PGD Voličina, Selce, Lenart in Korena. K sreči v objektu ni bilo oseb ali živali, saj gre za zapuščen objekt. Požar se je do prihoda gasilcev že popolnoma razvil, a jim ga je po dobrih štiri urah uspelo pogasiti, nam je povedal poveljnik PGD Voličina Marsel Kosec, ki se je z nami pogovarjal neposredno iz kraja požarišča.

pozar volicina2

Aktiviranih je bilo 50 gasilcev iz štirih prostovoljnih gasilskih društev z desetimi gasilskimi vozili. Gasilci so požar uspešno pogasili, vzpostavljena je bila tudi požarna straža. Kot nam je še povedal poveljnik Marsel Kosec, se glede na resnost in obsežnost požara ni poškodoval nihče od gasilcev, je pa poškodovane nekaj gasilske opreme. Zjutraj je bil zaznan še manjši požar, ki pa so ga uspešno pogasili. Višina škode še ni znana, so si pa kraj pogorišča že ogledali policisti in kriminalisti. Skoraj leto dni nazaj so gasilci posredovali na istem naslovu, kjer je so gasili drug objekt.

pozar volicina3

pozar volicina4

Nazadnje urejeno: nedelja, 19 november 2023 11:30