banner fiskars2

Vpis

Liga prvakov v namiznem nogometu, med njima novinca iz ŠD Jejž

Ekipo so zastopali kapetan Matevž Jeras, Matej Kocbek (ŠD Jejž), Damian Murgec (ŠD Jejž) , Dejan Peruci, Tilen Sorč in Rok Šoštarič. Foto: arhiv društva Ekipo so zastopali kapetan Matevž Jeras, Matej Kocbek (ŠD Jejž), Damian Murgec (ŠD Jejž) , Dejan Peruci, Tilen Sorč in Rok Šoštarič. Foto: arhiv društva

17. in 18. novembra je v Rimu potekalo tekmovanje z nazivom EUROPEAN CHAMPIONS LEAUGE 2023. V športni dvorani PALABOCCE, na obrobju Rima je sodelovalo 23 moških ekip na 33 mizah, skupaj 341 tekmovalcev. Slovenci smo imeli eno ekipo z imenom FOOS KRU, športno društvo iz Trojan, ki je letos osvojila državno ekipno tekmovanje in si s tem prislužila pravico nastopa na tem velikem tekmovanju. Ekipo so zastopali kapetan Matevž Jeras, Matej Kocbek (ŠD Jejž), Damian Murgec (ŠD Jejž) , Dejan Peruci, Tilen Sorč in Rok Šoštarič.

sd jejz

V eliminacijah smo imeli 3 tekme. To so bile ekipe Poljske, Bolgarije in Avstrije. Skupina je bila težka, med njimi je bila tudi omenjena skupina iz Avstrije, ki so lani osvojili ligo prvakov. Predvidevali smo, da bodo želeli na vsak način ubranit naslov, kar jim je tudi uspelo. V eliminaciji smo z omenjeno ekipo igrali tretjo tekmo in izgubili 27:40. Klub porazu, smo od mize odšli z dvignjeno glavo in na nek način vseeno bili zadovoljni z rezultatom. Nenazadnje je ekipa TFC Pielachtal iz Avstrije osvojila ligo prvakov 2023.

V četrti tekmi, na izpadanje smo dobili ekipo Idaes UDCSB Porto iz Portugalske,s katero smo žal izgubili 28:40 in posledično tudi izpadli iz elitnega tekmovanja.

Na koncu je ekipa FOOS KRU osvojila 19. mesto. Ekipa iz Bolgarije je osvojila 10. mesto, Portugalska 9. mesto, Poljaki 6. mesto in naši severni sosedje Avstrijci so ubranili lanski naslov lige prvakov. Vsem nasprotnikom iskreno čestitamo. Mi pa imamo spet eno izkušnjo več na velikih tekmovanjih, kljub temu, da sta bila med nami novinca Matej Kocbek in Damian Murgec, ki sta prav tako pokazala pripadnost, željo, borbenost in prikazala dobre igre, predvsem proti Avstrijcem, ko sta z vmesnim rezultatom izgubila 6:10 in Portugalcem z vmesnim rezultatom 10:10. Pokazali smo ekipni duh, igrali smo s srcem, bili smo motivirani, ampak na koncu nam je vseeno zmanjkalo malo več znanja in sreče.

Matej Kocbek

sd jejz3

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 20 november 2023 09:26