zombi 2

Vpis

V Slovenskih goricah skoraj 50% precepljenost s prvim odmerkom

Foto: Tadej Regent Foto: Tadej Regent

Aplikacija Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) državljanom omogoča vpogled v potek cepljenja v Sloveniji (po regijah, občinah, spolu, starosti, vrsti cepiva,…) ter informacije o cepljenju, cepivih, itd. Po vseh zapletih, ki jih je v zadnjem letu prinesla pandemija novega karonavirusa večina astrokovnjakov nekako vidi luč na koncu tunela v precepljenosti prebivalstva. Pri vseh zapletih z nacionalnimi strategijami še dodatne težave povzroča dobavljivost cepiv.
Ker zaupanje v znanost in cepljenje daje le transparentna informiranost državljanov, je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) aktiviral portal cepimose.si, kjer so zbrane mnoge koristne informacije o cepljenju, cepivih za covid-19, deležih precepljenosti, itd.. Na portalu je med drugim na voljo tudi aplikacija, ki spremlja cepilne aktivnosti po Sloveniji:

Interaktivni prikaz podatkov o cepivih in cepljenju proti Covid-19

Kot je povedala Klavdija Dvoršak, pomočnica direktorja za zdravstveno nego Zdravstvenega doma Lenart je na območju Upravne enote Lenart nekaj manj kot 16.000 polnoletnih prebivalcev. Od tega jih je bilo s prvim odmerkom cepiva proizvajalca Pfizer/BioNTech cepljenih 6.000 prebivalcev, z obema odmerkoma pa 4.200 previvalcev. S cepivom proizvajalca AstraZeneca je bilo s prvim odmerkom cepljenih 2.100 prebivalcev, z obema odmerkoma pa 600 prebivalcev. Kar pomeni, da je skupaj z obema odmerkoma bilo cepljenih 4.800 prebivalcev, s prvim odmerkom pa 6.100 prebivalcev ali dobrih 50 odstotkov.

zdl 2
Cepilna ekipa Zdravstvenega doma Lenart  Foto: Tadej Regent

Last modified ontorek, 25 maj 2021 16:52

oglas ovtar