zombi 2

Vpis

V Lenarškem parku potekajo dela preplastitve športnega igrišča

Foto: Nina Zorman Foto: Nina Zorman

Končno bo novo, osveženo podobo dobilo dotrajano asfaltno športno igrišče v lenarškem parku. Včeraj se je dostavil material za obnovo, dela že potekajo in bodo zaključena predvidoma konec junija.

Športno igrišče je bilo precej poškodovano in je zaradi slabega stanja in nevarnosti za poškodbe bilo tudi nevarno za uporabo. Igrišče dobiva novo podobo, ki bo bolj varno za igro in bo spodbudilo razmah športne in rekreativne dejavnosti. V teku so dela preplastitve igrišča z umetno maso. Na novi podlagi bo zarisano igrišče za košarko in igrišče za igro košarke 3x3. Košarkarje bo razveselila tudi zamenjava obstoječih košev, nameščena bosta dva pregibna koša z akrilnima tablama, postavili pa bodo tudi dodaten košarkarski koš.

Preplastitev obstoječega igrišča z umetno maso se izvaja v okviru operacije Lenart se igra, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Obnovljeno igrišče ni edina pridobitev v parku, v okviru projekta Lenart se igra je Občina Lenart poleg preplastitve igrišča poskrbela za energetsko varčne svetilke javne razsvetljave, spomladi so bila zasajena drevesa na več lokacijah. Park postaja vse bolj privlačen in zelen, nudi nove možnosti za igro in rekreacijo, organiziranih bo tudi več prireditev. Obeta se živahno in razigrano poletje.

Foto: Darja Ornik

Last modified ontorek, 08 junij 2021 12:48

oglas ovtar