zombi 2

Vpis

S sredstvi Ministrstva za kulturo do opreme za Kulturni dom Zavrh

Foto: arhiv občine Foto: arhiv občine

Zavrh je osrednja in privlačna turistična točka v osrčju Slovenskih goric. Občina Lenart že od leta 2016, ko je kupila in obnovila Štupičevo vilo, vlaga sredstva, delo in energijo v oživitev tega kraja. Leta 2018 je bila urejena sodobna muzejska zbirka Maister po Maistru v Štupičevi vili, ki obiskovalcem na zanimiv način ponuja zgodovino kot na dlani.

Letos spomladi je Občina Lenart obnovila tudi klet v vili, ki je v okviru projekta Završki cekor in z novim najemnikom postala kraj za prijetna druženja ob kavi, vincu, soku ali domačem prigrizku, saj je Maistrova klet že odprla svoja vrata. Kmalu pa bo to tudi prostor, kjer bo prek spleta možno kupiti lokalne pridelke in izdelke, predvsem pa bo namenjen turistični promociji Zavrha, izobraževalnim delavnicam in dogodkom. 

Ljudje radi prihajajo v Zavrh, na Maistrov stolp, prvomajski pohod, završko trgatev, vožnjo s turističnim vlakcem ali poletni koncert na ploščadi. Kulturni dom Zavrh, ploščad pred kulturnim domom, nudi možnosti za zanimive kulturne dogodke za različne okuse, mlade in starejše. Občini Lenart so bila na javnem razpisu odobrena sredstva Ministrstva za kulturo za nakup opreme za Kulturni dom Zavrh, ki bodo omogočala izvedbo kino predstav na prostem, koncerte, manjše predstave in druge dogodke.

Last modified ončetrtek, 10 junij 2021 10:19

oglas ovtar