zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Bili smo na Koroškem …

Foto: Franc Fras Foto: Franc Fras

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric je v sodelovanju s Turistično agencijo LEZE za člane društva v septembru 2021 organiziralo strokovno ekskurzijo in oglede dobrih praks na Koroškem – v zakladnici presenečenj. Tokrat je bil avtobus poln in udeleženci so se veselili novih spoznanj, izmenjave izkušenj in medsebojnega druženja.

Pot nas je vodila iz Lenarta v osrčje idiličnega srednjeveškega mesta Slovenj Gradec v Medenem raju. Tukaj so se najgloblje družinske skrivnosti ohranile vse do danes, ko se bogata medičarska, lectarska in svečarska dediščina družine Perger uspešno prenaša na zdaj že deveto generacijo. Uživali smo v poslušanju zgodb in družinskih skrivnosti, ki jih je na zabaven način predstavil mojster Hrabroslav, ter spoznali edinstvene postopke izdelave vseh izdelkov (medenjakov, medenega žganja, bombonov), ki smo jih tudi degustirali.
Nato smo pot nadaljevali do Podklanca v Dravogradu na Kmetijo Klančnik, ki se nahaja v bližini splavarskega pristana ob sotočju treh dolin, Dravske, Mežiške in Mislinjske. Tukaj nam je gospodar, ki je sicer kmetijo že predal v roke svojemu sinu – mlademu prevzemniku, predstavil njihovo delo ter kmetijo nekoč in danes. Ogledali smo si spominsko sobo kmetije Klančnik in sobo zgodovine lova na tej kmetiji. S pravim turističnim vlakom so nas popeljali skozi 40 ha ograjeno oboro, kjer smo ob prijetni vožnji opazovali pašo damjakov in muflonov ter biološko učilnico. V biološki učilnici smo si ogledali pestro in čudovito zbirko nagačenih živali.

Naš naslednji postanek je bil v Radljah ob Dravi, kjer smo si privoščili okusno kosilo v restavraciji Gold & Pub. In ker po kosilu paše tudi kakšna kapljica, smo se z dobro voljo, nedaleč stran od restavracije, ustavili na naši zadnji točki ekskurzije, v pivovarni Time Brewery. Pivovarna Time Brewery stoji na hmeljarskem posestvu Čas, ki se s pridelavo hmelja ukvarja že 40 let. Leta 2019 pa so zgradili še lastno pivnico in pivovarno, v kateri so nam predstavili proces varjenja piva, ob tem pa smo štiri vrste odličnega piva tudi degustirali.
Polni lepih vtisov in doživetij smo se odpravili proti domu v želji, da se ponovno snidemo na naslednji ekskurziji Društva Ovtar.

Tanja Kosec

Nazadnje urejeno: sobota, 25 september 2021 16:00
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar