zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Cerkvenjak na dotik

Poslopje osnovne šole v Cerkvenjaku, ki so ga čez poletje energetsko prenovili, je na novo zasijalo. Foto: Tomaž Kšela Poslopje osnovne šole v Cerkvenjaku, ki so ga čez poletje energetsko prenovili, je na novo zasijalo. Foto: Tomaž Kšela

V središču Cerkvenjaka je na novo zasijalo poslopje tamkajšnje osnovne šole, ki ga je občina čez poletje energetsko sanirala in mu nadela novo, snežno belo fasado. Tako je veduta Cerkvenjaka, ki jo že od lanskega leta krasi prenovljen osrednji trg s fontano, danes še lepša, kot je bila pred šolskimi počitnicami. Še ta mesec pa bodo na pročelje občine in kulturnega doma v središču Cerkvenjaka montirali velik ekran, na katerem si bodo lahko obiskovalci na dotik ogledali tudi vse druge kulturne in naravne znamenitosti na območju občine.

Kot pravi župan občine Cerkvenjak Marjan Žmavc, je energetska prenova poslopja osnovne šole stala okoli pol milijona evrov. Nekaj manj kot polovico teh sredstev je občini uspelo pridobiti z ministrstva za infrastrukturo, preostanek pa je zagotovila iz občinskega proračuna. V okviru energetske prenove so na šolskem poslopju zamenjali stavbno pohištvo, izolirali podstrešje ter ga pripravili za ureditev kabineta za glasbeno vzgojo in knjižnico, namestili naprave za energetsko upravljanje in monitoring ter stavbo odeli v termoizolacijsko fasado, ki pokriva kar 2500 kvadratnih metrov zunanjih zidov. Okolico šole pa so uredili z novimi tlakovci. Dela, ki so potekala od sredine maja do konca avgusta, je izvedlo podjetje Lesnina MG iz Ljubljane. Poslopje cerkvenjaške osnovne šole, ki je bilo zgrajeno konec šestdesetih let prejšnjega stoletja, so tokrat prenovili že tretjič. Prvič so ga prenovili leta 1987, drugič pa leta 1997. Sedaj je osnovna šola zares lepo urejena in je v ponos celotnemu kraju, še posebej pa zaposlenim in 213 učencem, ki jo obiskujejo.

Energetska sanacija poslopja osnovne šole pa ni bila edina naložba, ki so jo v občini Cerkvenjak izvedli v letošnjem poletju. Poleg tega so modernizirali tudi cestne odseke Stanetinci–Bratkovič, Andrenci–Zorko–Plohl, Čagona–Nedeljko, Cogetinci–Ivanjski Vrh– Toplak in cestni odsek do športno-rekreativnega centra v Kadrencih, ob katerem bodo zgradili tudi pločnik in javno razsvetljavo za varen dostop mladine in obiskovalcev do športnih igrišč ter Vitalin parka. Za modernizacijo omenjenih cestnih odsekov je občina skupno namenila okoli 200 tisoč evrov. Poleg tega je občina letos že in še bo namenila okoli 150 tisoč evrov za redno vzdrževanje lokalnih cest, torej za nanašanje gramoza, zimsko službo, košnjo jarkov, obrezovanje drevja in grmičevja ob cesti ter za druga vzdrževalna dela, ki omogočajo varno vožnjo.

V Cerkvenjaku izdelujejo tudi dokumentacijo za drugo fazo izgradnje Vitalin parka. V tej fazi namerava občina v omenjenem parku, kjer je že urejeno balinišče z objektom, zgraditi še igrišče za odbojko na mivki, igrišče za ulično košarko, fitnes na prostem ter kolesarski park s stezo za pumptrack in vožnjo po grbinah.

Za obiskovalce Cerkvenjaka pa bo še posebej zanimiv ekran »Cerkvenjak na dotik« v središču kraja in občine. Gre za LAS Ovtarjev projekt, v katerem so partnerji Občina Cerkvenjak, društvo »starih Rimljanov« Krdebač ter Gostinstvo in turizem Breznik. Skupaj bodo prek velikega ekrana vsem, ki se ga bodo dotaknili, predstavljali naravne in kulturne znamenitosti občine ter turistično ponudbo.

Nazadnje urejeno: sobota, 25 september 2021 16:34
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar