zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Solidarnost so predvsem dejanja, ne besede

Foto: Erika Dragar Foto: Erika Dragar

Ta misel je člane RK Sv. Ana vodila tudi letos. Vrsto let smo v oktobru ob Svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, organizirali dobrodelno akcijo Drobtinica. Ker je bila letos na nivoju države zaradi Covida odpovedana, smo se pri Sv. Ani odločili, da jo kljub temu izvedemo in tako pomagamo pomoči potrebnim. Seveda smo pri izvedbi upoštevali varnostne pogoje, zato je akcija potekala na prostem, aktivisti pa so nosili maske.
Akcija nam vsako leto uspe, ker za njo stojijo ljudje, ki so pripravljeni pomagati na različne načine. Razdelim jih lahko nekako v tri skupine in sicer:
- donatorje, ki nam podarijo različne izdelke, s katerimi založimo police na naši stojnici,
- aktiviste RK, ki to zberejo in na dan akcije posredujejo naprej in
- obiskovalce, ki obiščejo našo stojnico, si izberejo izdelek in po lastni presoji donirajo prostovoljni prispevek v zato pripravljeno skrinjico.
Letos smo to akcijo izvedli v soboto, 16. oktobra in v nedeljo, 17. oktobra. Naključno sta se Svetovni dan hrane in začetek naše akcije ujemala, sledil pa je tudi Teden solidarnosti. Naše stojnice so se ljudje že navadili. K sodelovanju jih povabimo s plakati, ki jih razobesimo po centru Svete Ane in obvestili, ki jih otroci odnesejo svojim domačim. Veliko krajanov že ve, čemu akcija poteka in so naši vsakoletni obiskovalci. Za boljše vzdušje jim aktivisti ponudijo kavico ali kaj sladkega, …
Tako je led prebit in beseda lažje steče. Po okrepčilu si vsak posameznik sam izbere domače proizvode donatorjev in po lastni presoji podari prostovoljni prispevek. Na stojnici se znajdejo različni izdelki od domačega kruha, peciva, mlevskih izdelkov, različne zelenjave, olja, kisa, medu, marmelade, jajc, rezancev, soka, …
IORK Sv. Ana se vsem donatorjem in aktivistom (Eriki, Mileni in Ninu) iskreno zahvaljuje. Seveda pa srčna hvala tudi vsem obiskovalcem naše stojnice z željo, da se naslednje leto zopet srečamo in vidimo.
Letos smo zbrali 800 evrov prostovoljnih prispevkov, ki smo jih podarili Šolskemu skladu OŠ Sv. Ana.

Letošnji donatorji so bili: Aktiv kmečkih deklet in žena Sveta Ana, g. Feliks Murko, Čebelarsko društvo Sveta Ana, Oljarni Kolarič in Moleh, kmetije Režonja, Jauk in Zadravec, Ekološka kmetija Polenšak, Kisarna Simonič, Mlin Rožman, svoje izdelke pa sta prispevali tudi ga. Brigita Adorjan in ga. Karmen Grajfoner.
Vsem še enkrat iskrena hvala.

Jožica Drozg Slaček

Nazadnje urejeno: petek, 19 november 2021 19:48
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar