zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Voličinski gasilci bodo letos v nov gasilski dom postavili novo gasilsko vozilo

Foto: arhiv društva Foto: arhiv društva

Ob koncu lanskega leta so voličinski gasilci podpisali težko pričakovano pogodbo o nabavi novega gasilskega vozila GVC 16/25 (GVC-1), ki ga bo izdelalo podjetje Webo. Konec lanskega leta pa se je v Voličini pričela gradnja novega gasilskega doma.

Predsednik PGD Voličina Smiljan Marin pravi, da je stari gasilski dom dotrajan, saj je bil zgrajen že davnega leta 1948.

»Stari gasilski dom je zidan z materiali, ki so jih uporabljali tik po vojni, brez izolacije, brez armirane plošče, tako da smo skupaj z Občino Lenart ugotovili, da vlaganja vanj niso smiselna. Zato smo se odločili za novogradnjo, s katero smo že začeli, obstoječi objekt pa bi lahko uporabljala druga društva v kraju. Novi objekt gradimo v neposredni bližini sedanjega gasilskega doma. Z deli želimo končati do jeseni, tako da bi lahko septembra vanj že postavili novo vozilo. V novem objektu bodo garaža za dve gasilski vozili, dvorana, gasilski muzej, sanitarije in še kakšen dodatni prostor.«

Glede novega vozila je Smiljan Marin dejal, da je tako imenovana gasilska avtocisterna na šasiji podjetja Man z nadgradnjo, ki jo opravlja podjetje Webo.

»Naše dosedanje vozilo je staro 22 let in je glede na potrebe operativnih gasilcev in tehniko že nekoliko zastarelo. Novo vozilo bo omogočilo prevoz več gasilcev, ima sodobnejšo opremo in 3.000-litrsko cisterno. Ob novi pridobitvi bomo v novo garažo postavili še vozilo za prevoz moštva, sedanjo avtocisterno pa prodali.«

V proračunu občine je po besedah župana mag. Janeza Krambergerja za novogradnjo gasilskega doma rezerviranih 250.000 evrov, še enkrat toliko pa tudi za nakup gasilskega vozila. Ostala manjkajoča sredstva bodo zagotovili v PGD Voličina.

Nazadnje urejeno: sobota, 08 januar 2022 13:34
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar