zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Zavod za šport, kulturo in turizem v Benediktu

Novi zavod bo skrbel tudi za trženje kulturne dediščine, med katero je tudi cerkev Sv. Treh kraljev. Foto: Marjan Toš. Novi zavod bo skrbel tudi za trženje kulturne dediščine, med katero je tudi cerkev Sv. Treh kraljev. Foto: Marjan Toš.

V občini Benendikt bodo v prihodnje zagotovili več povezovaja na področju kulture, turizma in športa in z novoustanovljenim javnim zavodom povezali vse deležnike s  tega področja. Novi javni zavod bo imel pomembno vlogo pri pridobivanju javnih sredstev na domačih in evropskih razpisih in bo z razvejano dejavnostjo pomagal tudi društvom in organizacijam. Med drugim se bo novi zavod lahko prijavljal na javne razpise, kot so razpisi za družinske in medgeneracijske centre, za projektno učenje mlajših odraslih, na  razpisih agencije za kmetijske trge, podjetniškega sklada LAS-a, pa tudi na razpise za sredstva Evropske unije, za digitalizacijo, posodobitev infrastrukture, čezmejne izmenjave in še vrsto drugih.

Občina po zakonu nima pristojnosti in možnosti za sodelovanje na omenjenih javnih razpisih, zato bo zdaj nova priložnost za pridobivanje dodatnih razvoj sredstev preko Zavoda. Ta bo bo izpolnjeval vse pogoje za prijavo programov in projektov,  s katerimi bodo v občini Benedikt pospešili razvoj na omenjenih področjih in s tem še dvignili kvaliteto življenja v tej podeželski slovenskogoriški občini.

Nazadnje urejeno: četrtek, 13 januar 2022 14:24
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar