banner fiskars2

Vpis
Mojca Simonič

Mojca Simonič

Dan odprtih vrat in dobrodelni koncert »Lepo je deliti«

Osnovna šola Sveta Ana je letos prvič pripravila dan odprtih vrat, že drugič pa dobrodelni koncert, za katerega si želijo, da bi postal tradicionalen.

Osnovnošolci in zaposleni na Osnovni šoli Sveta Ana so v sodelovanju z društvi organizirali dan odprtih vrat, ki nam je omogočil, da smo po hodnikih in učilnicah lahko začutili utrip življenja na šoli. Obiskovalci so si lahko ogledali različne razstave, fotografije in posnetke projektov, šolsko kroniko in še mnogo več, kar je prikazovalo delovanje učencev tako na področju znanja kot na področju razvijanja socialnih in čustvenih kompetenc, ki so v življenju posameznika še kako pomembne. Po dnevu odprtih vrat pa so v Športni dvorani Sveta Ana pripravili dobrodelni koncert, ki so ga letošnje leto naslovili »Lepo je deliti«.

Na koncertu, polnem čustev in premišljeno izbranih točk, so ob otrocih vrtca, učencih šole in zaposlenih nastopili tudi člani Kulturnega društva Sveta Ana ter skupina Pika na i in Ansambel Aktual. Ime tokratnega koncerta izvira iz naslova pesmi Anike Hrovat in Slavka Ivančiča »Lepo je deliti«, ki so jo zapeli vsi nastopajoči skupaj.

pika na i Nastopila sta tudi skupina Pika na i ...

aktual ana ... in Ansambel Aktual.

Letošnje leto so del denarja namenili družini iz Svete Ane, ki potrebuje sredstva za zdravljenje otroka, del denarja pa je bil namenjen šolskemu skladu za otroke iz socialno šibkejših družin.

Dobro je videti, kako se šola in lokalna skupnost povezujeta v dogodke s pozitivnimi izidi, ki imajo pomemben vpliv na empatijo in razvoj učencev ter na povezanost celotne občine. Verjamem, da bo dobrodelni koncert postal tradicionalen in da bo še več ljudi deležnih pomoči in podpore, ki ju tovrstni dogodki prinašajo.

PGD Sv. Jurij ponosno sprejelo novo gasilsko vozilo

V soboto, 20. maja, so v Jurovskem Dolu prostovoljni gasilci sprejeli novo gasilsko vozilo. Ob tem so pripravili mimohod, slovesnost in veliko gasilsko veselico.

Prostovoljno gasilsko društvo Sveti Jurij v Slovenskih goricah je nedavno praznovalo posebno pridobitev - prevzem novega sodobno opremljenega gasilskega vozila GVC 3. To vozilo predstavlja nadomestek za najstarejše vozilo v njihovem voznem parku, gasilsko cisterno TAM, ki je društvu zvesto služila kar 29 let. Nova pridobitev bo imela ključno vlogo pri dostavi vode na požarišča, oskrbi s pitno vodo ter reševanju pri tehničnih intervencijah. S tem bo izjemnega pomena za zagotavljanje varnosti prebivalcev in premoženja v jurovski občini ter širše v okviru Gasilske zveze Lenart. Slovesnost ob prevzemu novega vozila se je pričela na osrednjem trgu v Jurovskem Dolu, kjer so se zbrali mnogi gasilci in je slovesno zaigral Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart. Sledil je mimohod do novega gasilskega vozila, parkiranega za Osnovno šolo Jožeta Hudalesa Jurovski Dol. Mimohod je vključeval konjenico in deset prostovoljnih gasilskih društev iz Gasilske zveze Lenart. Med gosti na častni tribuni so bili predstavniki gasilske zveze, lokalne oblasti in drugi povabljeni gostje, ki so spremljali mimohod njihovih enot. Sledila je slovesnost pod šotorom; s slovensko in gasilsko himno so jo otvorili pevci Jurovskega okteta. Zbrani so bili mnogi gasilci, občani, sponzorji in številni drugi obiskovalci. Med pomembnimi gosti so bili poslanec v državnem zboru Franc Breznik, predsednik Gasilske zveze Lenart Klemen Potrč in drugi predsedniki ter predstavniki gasilskih organizacij. Vključili so tudi najmlajše, ki so slovesnost popestrili z igranjem na različne inštrumente. V nagovoru je poveljnik Gasilske zveze Lenart in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Sveti Jurij Robert Kukovec, izrazil hvaležnost za dolgoletne prispevke gasilcev, ki so omogočili razvoj in rast društva. Poudaril je, da je nabava novega gasilskega vozila že nekaj let predstavljala prioriteto za društvo, kar je bilo tudi potrjeno z odobritvijo s strani občinskega sveta. Opisal je sodobno opremljeno vozilo, ki ima zmogljiv motor, varnostne sisteme, avtomatski menjalnik in možnost prevoza velike količine vode. Zahvalil se je tudi občini, številnim podjetjem, posameznikom, društvom in družinam, ki so prispevali za nakup gasilskega vozila.

splet častna tribunaČastna tribuna ob gasilskem mimohodu.

Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah je v dvoletnem proračunskem obdobju za nakup vozila zagotovila 220 tisoč evrov, 100 tisoč evrov pa je zagotovilo 112 bronastih, 28 srebrnih in 32 zlatih botrov ter ostali donatorji. Župan občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah Peter Škrlec, je izrazil zadovoljstvo s pridobitvijo novega gasilskega vozila. Poudaril je, da je to že tretje vozilo, ki so ga pridobili v njegovem županskem mandatu in izrazil željo, da bi bilo vozilo uporabljeno predvsem za vaje in tekmovanja ter čim manj v intervencijske namene. Vozilo je ob slovesnosti blagoslovil farni župnik Janez Görgner in gasilcem zaželel, naj jih varuje njihov zavetnik sv. Florjan. Uradni slovesnosti, ki jo je povezovala domačinka Vida Ornik je sledila velika gasilska veselica na kateri sta družbo zabavala Ansambel Saša Avsenika in Razigrani fantje.

ljudje splet ovtar24

V Hrgovi hiši Dan odprtih vrat muzejev in zgodovine

Ob mednarodnem dnevu muzejev Društvo upokojencev Sv. Andraž - Vitomarci pripravlja Dan odprtih vrat Hrgove domačije, ki se nahaja v samem centru naselja Vitomarci. Domačija je bila leta 2017 v sklopu projekta DETOX obnovljena in postaja prepoznaven turistični produkt občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Za vse zainteresirane bodo v soboto, 20. maja, od 10. do 15. ure pripravili ogled in predstavitev zgodovine kraja, poudarek pa bo na podatkih o selitvi ljudstev čez vitomarške kraje in na začetkih poselitve le-teh. Znanje bo predajal domačin Edi Kupčič, ki bo tudi odgovoril na zanimivi vprašanji – od kod in kdaj imeni Pürga ter Gaj (Gajke).

Novorojenci prejeli lipo, kot spomin na rojstvo

V petek, 12. maja, je ob mednarodnem dnevu družine potekal županjin sprejem trinajstih novorojenčkov, ki so se rodili v letu 2022. Ob sprejemu so novorojenčki prejeli sadiko slovenskega drevesa lipe, ki jih bo spominjala na rojstvo. Kulturni program so pripravili malčki iz najstarejše skupine Vrtca Vitomarci. Vitomarška županja je novorojenčkom in njihovim staršem iskreno čestitala ter izrazila čast in veselje ob prav posebnem sprejemu za novorojence njihove občine. Darja Vudler Berlak je poudarila: »To je zares vesela priložnost, kjer praznujemo rojstvo novega upanja, novih možnosti in novih sanj.«

Na občini že tradicionalno podarjajo sadiko drevesa lipe, ki simbolizira ljubezen, mir, tradicijo in tudi zdravje, ki je najpomembnejše v našem življenju. Občina si prizadeva negovati otroke in ustvariti okolje, ki je varno, spodbudno ter polno priložnosti za njihov razvoj in rast. Spodbujajo soustvarjanje kraja, kjer bodo otroci rasli, se igrali, učili in postali najboljše različice samih sebe. Na koncu dogodka so udeležence pogostile članice Društva gospodinj Vitomarci.

Naročite se na RSS