banner fiskars2

Vpis
Barbara Ribič

Barbara Ribič

Štajerska hiša kulinarike nadaljuje svojo podjetniško pot!

V začetku leta je bilo po Slovenskih goricah slišati veliko ugibanj o morebitnem zaprtju enega največjih gostinskih podjetjih, katerega dobro ime je doseglo že domala vsa slovenska mesta. Štajerska hiša kulinarike se do tega tedna ni javno opredelila o dogajanju, sedaj sta lastnika – Sašo Kramberger in Gregor Brodnjak – sporočila veselo novico: Štajerska hiša kulinarike nadaljuje svojo pot! Vaše brbončice in vse čute bodo še najprej razvajali z enako ponudbo, tokrat v obliki ŠHK 2.0.

»Ponudba ostaja enaka, lastnika ostajava midva z Gregorjem. Objekt je zaenkrat še predmet dogovarjanja, borimo se namreč pridobiti lastništvo. Sicer pa se bomo v primeru neuspešnih pogajanj preselili na kakšno drugo lokacijo – za nas to niti ne predstavlja tolikšnega problema, saj približno 70 odstotokov delamo na terenu, tako, da bomo v vsakem primeru ešili situacijo na način, da bomo zadovoljni mi, zaposleni in seveda v prvi vrsti gostje. V glavnem: Štajerska hiša kulinarike ostaja!« je za Ovtar24 povedal eden izmed dveh lastnikov, Sašo Kramberger.

Kulinarična idila v osrčju Slovenskih goric

V srcu slikovitih Slovenskih goric se nahaja priznana Štajerska hiša kulinarike (Gočova 38a v Občini Sveta Trojica), kjer se tradicija odlične ponudbe in izjemnega keteringa prepleta z gostoljubjem, ki obiskovalce pušča navdušene. Že dolga leta izpolnjujejo želje svojih gostov na porokah, poslovnih dogodkih in drugih priložnostih, pri čemer so vedno pripravljeni kuhati tudi na poti, kamor koli jih le-ta zanese. V skladu z idejo o razširitvi poslovanja na več lokacij so se preizkusili tudi z delovanjem na drugih lokacijah. Zaradi visoko zastavljenih standardov in ohranjanja vrhunske kakovosti pa so se hitro zavedli, da je ohranjanje takšne izjemnosti zahteven izziv. Zato so se odločili, da se osredotočijo na svojo izvirno lokacijo in tam ohranjajo svojo brezhibno storitev, ki je osvojila srca mnogih, ob čemer so seveda ohranili ponudbo doživetja Cateringa.

shk objekt

Skrivnostna usoda Štajerske hiše kulinarike: Konec ugibanj o zaprtju

Letos je po okoliških občinah zaokrožila govorica, da naj bi Štajerska hiša kulinarike, kot jo poznamo in obožujemo, z avgustom zaprla svoja vrata. Lastnika naj bi se zaradi težav s prostori, kadri in drugimi izzivi odločila, da prodata svojo blagovno znamko in uveljavljeno ime ter sloves, ki se ju drži, ponudita naslednjemu ustvarjalcu.

Ta teden sta Gregor Brodnjak in Sašo Kramberger tudi uradno potrdila, da bosta svoje goste še naprej razvajala z jedmi s spremljavo, ki v svoji gurmanski eleganci puščajo obiskovalca s spomini vrednimi pomnjena, debate in fotografije.

ponudba shk

Uživajte v svežih lokalnih sestavinah v edinstvenem ambientu Gočovskega dvorca in na terenu

V čarobnem Gočovskem dvorcu, ki se nahaja v prelepem kraju Gočova se združujejo znanje, izkušnje, ustvarjalnost, prijaznost in prvi vrsti poznavanje želja gostov. V edinstvenem ambientu nudijo prvovrstne vikend degustacijske menuje, nedeljska kulinarična razvajanja in stalno menu postrežbo, ki je pripravljena s svežimi sestavinami. Ekipa ŠHK še naprej ostaja zvesta svojemu načelu, da je samo sveže in lokalno pridelano dovolj dobro za njihove goste. Specializirani so za organizacijo in izvedbo večjih in manjših pogostitev v gostilni, Gočovskem dvorcu ali na terenu.

Občina Lenart prejemnica kar dveh zlatih vrtnic

Hortikulturno društvo Maribor v okviru projekta Zlata vrtnica vsakoletno podeljuje odličja za presežke pri urejanju, ohranitvi in varovanju okolja, ki pozitivno vplivajo na okolje in s tem tudi na ljudi. Letos je bilo podeljenih 10 priznanj in 167 pohval. Med prejemnike slednjih se je kar dvakrat vpisala Občina Lenart, ki je na ocenjevanju za zlato vrtnico prejela pohvali za lepo in skrbno oblikovano ter vzdrževano okolje v Mestnem parku dr. Jožeta Pučnika in v Račjem gaju. Najvišje priznanje – kristalno vrtnico – je tokrat prejela družina Osvald s Svetega Duha na Ostrem vrhu.

Ocenjevalna komisija Hortikulturnega društva Maribor je v obdobju od maja 2020 do decembra 2022 opravila oglede na 18 terenih v projektu sodelujočih občin. Na slavnostnem dogodku, ki so ga pripravili v veliki dvorani Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, so uvodoma otvorili razstavo fotografij, izbranih na fotonatečaju Spomladanske zgodbe, ki ga je društvo v letu 2022 izvedlo v sodelovanju z JSKD OI Maribor. Celoten program je povezoval priznani dramski igralec Bojan Maroševič, ki je tudi sicer tesno povezan z društvom.

zlata vrtnica 2

Naših 50 let in 12. Jurjevo srečanje folklornih skupin: folklorno praznovanje v Jurovskem Dolu

V Jurovskem Dolu to nedeljo, 28. maja, Folklorna skupina Jurovčan pripravlja dogodek, ki so ga naslovili Naših 50 let na katerem bo hkrati potekalo tudi 12. Jurjevo srečanje folklornih skupin. Nedelja v Svetem Juriju bo tako namenjena praznovanju dolgoletne tradicije in predstavitvi pestre kulturne dediščine naših krajev, prav z željo po »domači« prireditvi pa tokrat niso v goste povabili nobenega okoliškega nastopajočega, temveč bodo za celoten zabaven program poskrbeli domačini.

Prireditev se bo ob 15. uri pričela z barvito povorko folklornih skupin na osrednjem trgu. Zbrani bodo lahko skupaj z njimi zaplesali polko in tako ustvarili veselo vzdušje. Po povorki se bo prireditev preselila v dvorano Kulturnega doma, kjer bo obiskovalce pričakalo nadaljevanje zanimivega programa. V programu dolgem dobro uro bodo nastopili: 

  • Starejša folklorna skupina Jurovčan, KD Ivan Cankar Jurovski Dol
  • Mladinska folklorna skupina Jurovčan, KD Ivan Cankar Jurovski Dol
  • Otroška folklorna skupina Šleka pac, OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol
  • Otroška folklorna skupina Knofeki, OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol
  • Otroška folklorna skupina Vrtec, Vrtec pri OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol

nasih 50 2

Na prireditvi bodo podeljene tudi jubilejne področne značke in priznanja za folklorno dejavnost, ki jih podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. S tem dejanjem in nekaj dodatnimi pozornostmi bodo poskrbeli, da bo soj žarometa tiste, ki že dolga leta vlagajo svoj čas, trud in strast v folklorno-kulturno dogajanje, za njihovo delo ustrezno postavil v središče pozornosti. To je posebna priložnost, da se poklonimo prizadevanjem in uspehom folklornih skupin ter njihovemu prispevku k ohranjanju kulture.

Po koncu prireditve bodo obiskovalci imeli priložnost za druženje s folklorniki v Avli Fredija Neuvirta.

Hvalevredna pobuda: upokojenci predali spletene copatke UKC Maribor

Društvo upokojencev Lovrenc na Pohorju, pod vodstvom Marjane Perkič, je prevzelo čudovito pobudo v skrbi za mlade rodove in novorojenčke. V sekciji za ročna dela, poimenovani »Pikapolonica«, so se odločili, da bodo za novorojene otroke v bližnjih porodnišnicah izdelali volnene copatke. Ker se je hitro izkazalo, da povpraševanje oziroma rodnost presega njihove zmogljivosti, so se obrnili na okoliška društva upokojencev v koroški in podravski regiji in jih prosili za pomoč v humanitarni akciji pletenja copatk za novorojenčke.

Vodstvo Društva upokojencev Lenart in članice sekcije za ročna dela so z navdušenjem sprejele to hvalevredno pobudo. Ko so v društvu poskrbeli za dobavo volne, je približno 16 članic sekcije pod vodstvom Brede Čeh Ambruš nemudoma začelo ustvarjati copatke v različnih barvah.

copatki 2

Copatke so minulo soboto, 20. maja, predali zaposlenim na Intenzivni negi in terapiji za novorojence v porodnišnici Maribor. Navdušenje in hvaležnost na njihovih obrazih sta bila najlepša nagrada za prizadevanja prostovoljk.

S tem pa zgodba še ni končana - veselo pletenje copatk se bo namreč nadaljevalo tudi v prihodnje. Vsi prostovoljci so polni navdušenja, da bodo lahko še naprej prispevali k toplini in udobju novorojenčkov ter njihovim družinam.

copatki 3

Naročite se na RSS