zombi 2

Vpis

Nepozaben večer v Knjižnici Lenart

Foto: Anja Tlakar Foto: Anja Tlakar

Pravljice res niso samo za otroke. Zbrane so nasmejale do solz, dale misliti o ljubezni in materinstvu. Se jih dotaknile na tako poseben način, da tega večera zlepa ne bodo pozabili. Pripovedovane v različnih narečjih, podane tako srčno, da so zasijale v čisto drugačni luči, kot jih zremo v knjigah.

Jure Bohinec iz Mestne knjižnice Kranj, Agica Kovše, Lea Hedl in Suzana Slavič iz Mariborske knjižnice in Aleksandra Papež iz Knjižnice Lenart so tkali zgodbe z izjemnimi nitkami, ki jih znajo prav obrniti le pravljičarji. Knjižnica Lenart v projektu Pravljičnih večerov za odrasle sodeluje že od njegovih začetkov, torej že več kot 10 let z izbranimi pripovedmi gostuje po vsej Sloveniji.

Večer je obogatil Marcel Čučko Grajner, učenec Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnične šole Lenart, ki klavirsko harmoniko igra pod mentorstvom Kristjana Brusa.

V Knjižnici Lenart pa so to sezono podelili tudi največ bralnih značk za odrasle doslej, kar 42. Najstarejši bralki, ki sta značko osvojili štejeta 91 in 88 let. Zanimivo pa je, da so letos bralno značko osvojile samo predstavnice nežnejšega spola, ki so v oddanih prijavnicah zapisale, da jim je bil izbor všeč in se tako že veselijo naslednje sezone. Bralke so obdarili z zahvalami ter predpasnikom z logotipom Knjižnice Lenart.

Vsem bralkam čestitajo, bralce pa vabijo, da se jim prihodnjo sezono pridružijo tudi oni!

Nazadnje urejeno: petek, 13 maj 2022 14:18