zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Posebna pohvala Združenja splošnih knjižnic za projekt Knjižnici Lenart

Foto: Zajem zaslona iz filma Foto: Zajem zaslona iz filma

Knjižnica Lenart je v obeh kategorijah razpisa – nova, inovativna storitev za uporabnike in nov pristop k strokovnemu delu knjižnice – prijavila dva svoja projekta: redno rubriko Razkrito med platnicami na Radiu Slovenske gorice in projekt virtualnih razstav domoznanskega značaja Spregledani v objektivu.

Ob razglasitvi v Tednu splošnih knjižnic si je Knjižnica Lenart prislužila posebno pohvalo Združenja splošnih knjižnic za projekt Spregledani v objektivu, posebej za v obliki dokumentarnega filma predstavljeno lokalno zgodbo Zloudjova püša. Le-to je s pomočjo svoje babice Elizabete Lorbek pripravila Rosana Lorbek iz Knjižnice Lenart, ki ji je zgodba kot domačinki iz Benedikta, od koder zgodba izvira, posebej blizu. Premierno pa smo jo v Knjižnici Lenart predstavili ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic, v sklopu t.i. Noči knjige, aprila letos. Dosegla in navdušila je širšo javnost!

Na nacionalnem virtualnem dogodku, ki si ga lahko ogledate s klikom na priloženo povezavo, so predvajali naš dokumentarni film v celoti, na kar smo posebej ponosni.

Razglasitev najboljših projektov si lahko ogledate:

Knjižnica Lenart

Nazadnje urejeno: nedelja, 21 november 2021 14:23
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar