zombi 2

Vpis

Izšla je prva slikanica o miški Mili

Foto: osebni arhiv Foto: osebni arhiv

Katja Herga je petindvajsetletna vzgojiteljica iz okolice Ptuja, ki je tik pred prazniki v samozaložbi izdala svojo prvo slikanico in obljubila, da le-ta ni zadnja.

»Sprva sem sestavljala verze za voščila, nato sem pričela pisati pesmi, zgodbe, spise ter besedila za otroke, ki sem jih namenila službeni rabi v vrtcu.« razloži Katja, ki je hvaležna bližnjim, da so jo spodbujali do te mere, da se je odločila narediti naslednji korak in dati svojim besedilom knjižno podobo.

Katja sama o sebi pravi, da je čustvena duša, ustvarjalka, popotnica, ki uživa ob dobri hrani in v prijetni družbi. Piše pa že odkar pomni.

»Ob vsega na svetu so mi bile zmeraj najbolj všeč rime, sploh tiste za otroke, ki so nežne, ljubke in kanček nagajive, zato je tudi moja prva slikanica O miški, ki je šla iskat srečo, zapisana v rimah.«

Zgodba o miški Mili je avtobiografska, v lik glavne junakinje je Katja skrila sebe, ko je kot au pair pred dvema letoma več kot 5 mesecev delala v Los Angelesu.

»Tam sem bila čisto sama in prvič sem sploh šla tako daleč. Čeprav sem tam spoznala čudovite ljudi, s katerimi smo v stiku še danes, moram priznati, da drži, da je doma najlepše.«

Tudi miška Mila je kakor njena avtorica imela velike sanje – želela je prepotovati svet.

Slikanica O miški, ki je šla iskat srečo je namenjena otrokom od 3. do 7. leta starosti. Primerna je za pridobivanje prvih bralnih izkušenj bralcev začetnikov.

Katja se je izdaje knjige lotila prvič, zato je posebej vesela, da je na poti do izdaje srečala ljudi, ki so bili pripravljeni prisluhniti njeni ideji in ji pomagati.

»Na srečo sem na svoji poti preko prijateljice prišla do krasne ilustratorke Jasmine Skurjeni, prav tako iz okolice Ptuja, s katero sva se takoj ujeli. Za oblikovanje pa je poskrbel Lagu Design – Martin Lah.« Od zapisa do izdaje je tako preteklo leto dni.

Katja si želi pisati tudi v prihodnosti, napovedala je še več zgodb o miški Mili. V načrtu pa je tudi božična zgodba.

»Hvaležna sem vsem, ki so knjigo kupili in s tem podprli mojo zgodbo.«

»Prostor za domišljijo je neomejen in dokler življenje teče tudi navdiha ne bi smelo zmanjkati,« je prepričana, Katja Herga. Mi pa že komaj čakamo naslednjo zgodbo o miški Mili.

Nazadnje urejeno: sobota, 08 januar 2022 14:24