banner fiskars2

Vpis

Center Svete Trojice spet brez gostinske kulinarične ponudbe

Foto: Facebook - Pri babici Marici Foto: Facebook - Pri babici Marici

V Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, kjer vse stavijo na razvoj turizma, so spet ostali brez gostinskega lokala "na griču". Svoja vrata je zaprla Gostilna pri Babici Marici na Griču. Ekipa gostilne o vzrokih za zaprtje ne govori. Neuradno pa smo izvedeli, da iščejo novo lokacijo, kjer bodo nadaljevali z gostinsko dejavnostjo. Na vprašanje kje, so odgovorili: "Vse ob svojem času."

Škoda za tako odločitev, saj na občinski spletni strani o gostilni pišejo v superlativih: "Le redke gostilne – in te so najboljše, imajo tudi lastno kmetijo. Gostilna pri Babici Marici na Griču, ki se nahaja takoj za mogočno baročno cerkvijo Sv. Trojica ima prav to. Samooskrbna kmetija Žgajner se je na z avgustom 2022 na novo preselila v rumeno gosposko hišo. Vrhunski chef Matjan skupaj s svojo čudovito ekipo tukaj kuha domače jedi. V krušni peči se tako vedno peče pečenka in same okusne štajerske jedi. Pri babici Marici na griču je iskrenost tako pristna, da so še pujsi in zajci v njej nasmejani."

Torej, kje se je zalomilo, da je gostilna zaprla svoja vrata, lahko samo ugibamo, vsekakor pa je to škoda za občino, ki vse stavi na turizem, še več na butični turizem. Tudi ob Trojiškem jezeru ni več stalne ponudbe sladoleda in hitre hrane.

Nazadnje urejeno: četrtek, 09 november 2023 15:01