Logo
Print this page

Lovci so se predstavili na občinskem prazniku

V soboto in nedeljo bodo na strelišču v Dobravi strelci na glinaste golobe »lovili« jubilejni, 30. pokal dneva državnosti. Foto: Marjan Toš V soboto in nedeljo bodo na strelišču v Dobravi strelci na glinaste golobe »lovili« jubilejni, 30. pokal dneva državnosti. Foto: Marjan Toš

V soboto in v nedeljo bo v Dobravi veliko tekmovanje v streljanju na glinaste golobe za 30. pokal dneva državnosti. Obiskovalcem bodo ponudili srnjakov golaž, strelcem pa podelili pokale.

Župan občine Sv. Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa je k sodelovanju na letošnjem občinskem prazniku Trojicafest 2022 povabil tudi Lovsko družino Dobrava v Slovenskih goricah. To je bilo za lovce, kateri s trojiško občino in z županom dobro sodelujejo, veliko priznanje, saj so dobili priložnost, da javno predstavijo bogato in razvejano dejavnost lovske organizacije. Pripravili so raznoliko promocijsko gradivo, pri čemer sta LD Dobrava izdatno pomagali tako območna Lovska zveza Maribor kot tudi Lovska zveza Slovenije, ki sta prispevali različne brošure, letake, zloženke, knjige, urnike, veliko izvodov revije Lovec in druge literature z lovsko tematiko. Še posebej bogato pa je bilo gradivo za mlade obiskovalce, ki so najraje posegali po kartah Črni peter in po igri »Spomin«, mnogi pa so si za novo šolsko leto nabrali urnike in kemične svinčnike z logotipi LZ Maribor in LZS..

Poleg tega se je delegacija LD Dobrava udeležila srednje slovesnost ob občinskem prazniku in bila med gosti deležna prijaznega sprejema. Štiri večere so na stojnici predstavniki LD Dobrava obiskovalcem pojasnjevali vlogo sodobnega lovstva in jim tudi predstavili ukrepe za preprečevaje škode po divjadi. Tej tematiki so še posebej prisluhnili, saj je to območje kmetijsko in kmetje se velikokrat soočajo s škodo po srnjadi v vinogradih in na nekaterih kmetijskih kulturah, zlasti na fižolu in pri nekateri zelenjavi. Kmetje so z dejavnostjo lovske organizacije zadovoljni, predlagali so le nekoliko večji odstrel srnjadi in lisic, saj je te divjadi po njihovih ocenah preveč. Obžalujejo pa, da zelo redko videvajo fazane in zajce, medtem ko poljskih jerebic in prepelic na tem območju že nekaj časa ni več. Promocija lovstva in lovske organizacije pri Sv. Trojici je lepo uspela, sploh, ker je bilo štiridnevno praznovanje občinskega praznika množično obiskano.

Lovci so Trojičane in okoličane povabili tudi na sobotno in nedeljsko tekmovanje v streljanju na glinaste golobe za jubilejni, 30. pokal dneva državnosti. Ob tej priložnosti bodo tako tekmovalcem kot tudi obiskovalcem postregli z okusnim srnjakovim golažem. To tradicijo dobravški lovci skrbno negujejo.

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 20 junij 2022 14:46
Copyright © 2021 Kreativna PiKA d.o.o. Vse pravice pridržane.