banner fiskars2

Vpis

Lovsko kinološko društvo Maribor jeseni z novim praporom

Novi prapor LKD Maribor bo trdneje povezal lovske kinologe. Foto: Marjan Toš Novi prapor LKD Maribor bo trdneje povezal lovske kinologe. Foto: Marjan Toš

Mariborski lovski kinologi nadaljujejo tradicijo in bodo pod novim praporom še bolj povezani
Lovsko kinološko društvo (LKD) Maribor bo razvilo nov društveni prapor. S tem simbolnim dejanjem se želijo zahvaliti vsem generacijam kinologov in lovcem, kateri so sooblikovali sedanjo podobo LKD, ki je bilo ustanovljen 8. junija 1979. Društvo uspešno vodi predsednik Zdravko Brezovšek, lovec in nekdanji starešina LD Šmartno na Pohorju, sicer pa dolgoletni član Upravnega odbora Lovske zveze (LZ) Maribor, kjer vodi komisijo za lovsko kinologijo. Tudi sam je uspešen vzreditelj in vodnik lovskih psov.
Danes društvo deluje na območju Lovske zveze Maribor. Vanj je včlanjenih 41 štajerskih lovskih družin, katerim nudi strokovno pomoč pri razvoju lovske kinologije. V zadnjih letih namenjajo posebno skrb in pozornost šolanju in pravilnemu usposabljanju lovskih psov za praktično delo v lovišču. Lovsko pravičnega lova namreč brez usposobljenega lovskega psa ni. Na tem področju imajo mariborski lovski kinologi dolgoletne praktične izkušnje in veljajo od nekdaj za dobre rejce in vodnike lovskih psov. Že dalj časa razvijajo »malo šolo« za pse, v kateri izvajajo vaje poslušnosti in socializacijo mladih psov. Pred leti so kupili zemljišče na Zgornji Polskavi in na njem uredil vadbeni poligon za pse. Postavili so tudi lepo brunarica za društvene potrebe, ki jim dobro služi.
V LKD Maribor je letos dozorela večletna pobuda za razvitje novega društvenega prapora. Zdajšnji je star že 33 let in ga je načel zob časa. Za nakup novega prapora bodo poleg lastnih sredstev poskušali dobiti tudi sponzorske in donatorske prispevke od lovskih družin, lokalnih skupnosti in podjetij. Finančno jih bo podprla tudi LZ Maribor, ki vneto podpira lovsko kinologijo. Slovesno razvitje novega prapora bo v začetku septembra, je povedal predsednik LKD Zdravko Brezovšek.

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 31 julij 2023 16:17