zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

LD Dobrava: Med sedmimi najboljšimi slovenskimi lovskimi kolektivi

Ignac Senekovič, velika legenda in učitelj mladih lovcev v LD Dobrava, s spominskim priznanjem. Foto: Peter Rajniš. Ignac Senekovič, velika legenda in učitelj mladih lovcev v LD Dobrava, s spominskim priznanjem. Foto: Peter Rajniš.

Ignac Senekovič je ena zadnjih velikih lovskih legend in tudi nekdanji Trojičan

Člani Lovske družine (LD) Dobrava iz Svete Trojice v Slovenskih goricah so iz leta v leto bolj zaskrbljeni zaradi vse slabših življenjskih pogojev za divjad. Občutne spremembe v okolju izredno še posebej negativno vplivajo na skromno številčnost male divjadi. Skrbi jih tudi upadnje številčnosti srnjadi, s katero umno gospodarijo in del odstrela trofejnih srnjakov namenjajo lovnemu turizmu. Ker se v njihovem lovišč občasno že pojavljajo divji prašiči so zelo pozorni nad gibanjem te divjadi, ki lahko v kmetijskem prostoru povzroča veliko škodo. Navzočnosti te divjadi si ne želijo, saj bi bile škode po divjih prašičih v kmetijski pokrajini enormno visoke in jih ne bi mogli poravnavati. So se pa lani izredno namnožile lisice, saj so jih uplenili kar 115.

Starešina tega 36-članskega kolektiva zelene bratovščine, ki je za uspešno delo prejel posebni mednarodni certifikat kot ena najboljših slovenskih lovskih družin, Franc Slekovec, je povedal, da je priznanje zahvala za delo mnogih generacij lovcev in da je zdajšnja generacija z nekaterimi novimi projekti dokazala, da uspešno nadaljuje več kot 60-letno tradicijo LD Dobrava. Mednarodno priznanje je eno od sedmih, ki so jih prejele slovenske lovske družine, kar uvršča Dobravo v sam vrh slovenskih lovskih družin, ki jih je v Slovenji skupaj 411.

Ob zaključku lovskega leta so za petdesetletno zvestobo zeleni bratovščini so spominske značke dobili Anton Šebart, Branislav Kavčič, Alojz Kuplen in Ignac Senekovič. Slednji velja za še zadnjo velik lovsko legendo te LD in uživa med lovci velik ugled in spoštovanje. Kljub letom rad pride med lovske tovariše in občasno tudi priskoči na pomoč pri delovnih akcijh.Ignac je bil dolga leta izredno cenjen mentor mladih lovcev in se je izkazal kot odličen poznavalec razmer v lovišču. Za 40 let članstva v zeleni bratovščini pa sta spominski priznanji prejela Ivo Klobučar in Vinko Kocuvan.

Nazadnje urejeno: torek, 04 januar 2022 19:19
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar