zombi 2

Vpis

Testenine Ješovnik iz Cerkvenjaka nagrajene z zlatom in srebrom!

V sklopu projekta Dobrote slovenske kmetije je med 987 prijavljenimi izdelki slovenskih kmetij prejela zlato priznanje za domače špinačne široke rezance in srebrno priznanje za domačo ribano kašo s korenčkom. Foto: Vanja Čiček V sklopu projekta Dobrote slovenske kmetije je med 987 prijavljenimi izdelki slovenskih kmetij prejela zlato priznanje za domače špinačne široke rezance in srebrno priznanje za domačo ribano kašo s korenčkom. Foto: Vanja Čiček

Nedavno je bila za svoje neutrudno delo v kmetijstvu nagrajena Petra Ješovnik s Kmetije Ješovnik v Cerkvenjaku. V sklopu projekta Dobrote slovenske kmetije je med 987 prijavljenimi izdelki slovenskih kmetij prejela zlato priznanje za domače špinačne široke rezance in srebrno priznanje za domačo ribano kašo s korenčkom.

»Nagrada za moj trud mi je vlila še več volje za uresničitev nadaljnjih ciljev. Tako bom še naprej z vso požrtvovaljnostjo in trudom uresničevala želje in potrebe zadovoljnih kupcev,« nam je sporočila.

petra 3Foto: osebni arhiv

Domače izdelke Kmetije Ješovnik lahko kupite na raznih lokacijah

Svetlolaso in vselej nasmejano Petro s Kmetije Ješovnik zagotovo pozna precej domačinov s celotnega slovenjegoriškega območja, saj je prisotna na domala vseh sejmih ali tržnicah, namenjenim ponudnikom lokalnih dobrot – od tržnice v Cerkvenjaku, Lenartu, Jurovskem Dolu ali Dupleku, pa vse do sejma KOS, kjer smo nedavno opazili njeno stojnico. Njene izdelke je mogoče kupiti tudi po naročilu ali na domačem naslovu Cogetinci 21 v Cerkvenjaku, sicer pa so na prodaj v mariborski trgovini Zadruga Dobrina na Gosposki, v Hiši dobrot v Apačah in v Zeleni točki v Murski Soboti.

petra 2Foto: osebni arhiv

Testenine na tradicionalen način

Kot pojasni Petra, je v delo na kmetiji vpeta že od rane mladosti in tako je še sedaj. Izpod njenih rok tako nastajajo domače testenine, narejene na tradicionalen način. Sušene so na zraku in vsebujejo docela doma pridelane surovine, kot so pšenica, koruza, ajda in pira. V ponudbi domačih dobrot Kmetije Ješovnik so tudi domača in sveža kokošja jajca, ki so prav tako uporabljena v masi za testenine.

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 06 junij 2022 08:44