banner fiskars2

Vpis

Imamo skupno strast: navdušuje nas moč zraka!

Predaja balona (od leve) predsednik Balon kluba Bizon Andrej Senekovič, mlada pripravnica za pilotko Nuša Zupanc in predstavnik podjetja Panasonic Cooling and Heating Solution Slovenija Simon Kosič. Foto: Nina Zorman. Predaja balona (od leve) predsednik Balon kluba Bizon Andrej Senekovič, mlada pripravnica za pilotko Nuša Zupanc in predstavnik podjetja Panasonic Cooling and Heating Solution Slovenija Simon Kosič. Foto: Nina Zorman.

V današnjem sobotnem jutru so nebo v Šmartnem ob Paki obarvali toplozračni baloni. Na OPA Resortu je Balon klub Bizon pripravil sprejem slovenskih pilotov s posadkami, ki so tekmovali na svetovnem balonarskem prvenstvu s toplozračnimi baloni v Murski Soboti. Ob tej priložnosti je Simon Kosič, predstavnik podjetja Panasonic Heating and Cooling Solutions, predal Panasonicov toplozračni balon, ki bo klubu omogočal več kot 500 ur letenja z 10-letno življenjsko dobo. Balon je v prvi vrsti namenjen šolanju pilotk in pilotov. Priložnost za sodelovanje so pri Panasonicu prepoznali predvsem v skupnih interesih in želji, da ljudem približajo navdušenje in spoštovanje do moči (čistega) zraka ter predvsem v podpori športne discipline.

Vse udeležene v projektu navdihuje moč zraka, ki je pri Panasonicu absolutna prioriteta – s široko paleto rešitev za ogrevanje in hlajenje Panasonic pomaga ustvariti prijetno in udobno okolje v zaprtih prostorih. Panasonicova tehnologija nanoe™ X prinaša naravo v prostore, da ustvari čistejše okolje in izboljša zaščito 24/7. Simbolični bon o donaciji je predstavnik podjetja Panasonic Heating and Cooling Solutions Simon Kosič predal predsedniku Balon kluba Bizon Andreju Senekoviču in ob tem povedal: “Danes je čudovit dan, na katerem smo balonarskem klubu Bizon podarili balon z namen šolanja mladih pilotov, da bodo kasneje tudi lahko popeljali ta naš balon v zrak. Drugi pomen balona je simbol zraka in njegove moči, saj iz zraka lahko dobimo energijo za ogrevanje, hlajenje in gretje sanitarne vode. Še bolj pomembna zadeva pa je, da je to zelena energija, katera nas medsebojno povezuje.”

Člani in članice Balon kluba Bizon so entuziasti, navdušenci nad letenjem s toplozračnimi baloni, ki v zadnjih treh letih z aktivnimi sodelovanjem na gostovanjih po svetu poskušajo navdušiti ljudi nad balonarstvom. Panasonicov balon bodo v društvu prvenstveno uporabljali za učenje, ponosni pa so, da v ta poklic pravkar uvajajo žensko, saj jih je v tem poslu izjemno malo. Svojo pozornost pa bo balon pritegoval tudi na raznih internih dogodkih, ki jih organizirajo pri Panasonicu z namenom, da svojim poslovnim partnerjem in strankam ter seveda tudi njihovim družinam omogočijo pristen stik in ekskluzivni polet z balonom. Kako so se nad dobrodelno gesto odzvali v društvu pa je pojasnil Andrej Senekovič: “Panasonic nam je doniral balon, ki ga bomo uporabljali v športnem namene, predvsem za šolanje. Zdaj imamo pilotko, ki se že šola na njem, kar nekako tudi Panasonic podpira zaradi ženskih kvot. Načrti za prihodnost so čim več leteti. Gre za način življenja, kar pomeni, da življenje posvetiš balonarstvu; tukaj ni polovičarstva.”

Na dogodku je bila prisotna tudi praktikantka, ki se uči na Panasonicovem balonu Nuša Zupanc, ki je na vprašanje, zakaj se je odločila za to povedala: “V življenju vedno iščem nove izzive in v tem obdobju življenja sem ugotovila, da mi to predstavlja izziv, mogoče ravno zato, ker je malo žensk v tem športu. V bistvu je pri pilotu najbolj pomembno potrpljenje oziroma umirjenost in poznavanja fizike.” Mlado bodočo pilotko najbolj navdušuje letenje, svoboda, pogledi na to, kar je pod njimi in ravno v tem vidi lepote in pa izzive. “Za začetnika je manjši balon lažje manevrirati, kljub temu, da je hitrejši. Večji baloni so bolj zahtevni,” še pojasni upravljanje markantno črnega balona.

 panasonic2Mlada pripravnica za pilotko Nuša Zupanc ob Panasonicom balonu. Foto: Nina Zorman.

“V veliko veselje in zadovoljstvo nam je, da smo uspeli najti skupne cilje s člani Balon kluba Bizon. Izjemno profesionalna ekipa, ki svoje delo opravlja s strastjo in spoštovanjem, zato je tudi Panasonic pristopil k podpori in donaciji za nakup toplozračnega balona, katerega življenjska doma je okvirno 10 let. Na tak način tudi podpremo športna udejstvovanja, promocijo poletov za posebnem namene, ki bodo prav gotovo risala nasmehe in navdušenja v gostih, ki bodo dobili priložnost poleteti z njim,« je strnil Kosič.

Nazadnje urejeno: sobota, 15 oktober 2022 21:35