banner fiskars2

Vpis

Neodvisni rezultati testov potrjujejo zaviralni učinek Panasonicove klimatske naprave s tehnologijo nanoe™ X na novi koronavirus (SARS-CoV-2)

Podjetje Panasonic je sporočilo, da je Texcell1, globalna pogodbena raziskovalna organizacija, njim kot prvemu evropskemu podjetju potrdilo zaviralni učinek klimatske naprave s tehnologijo nanoe™ X na novi koronavirus (SARS-CoV-2). Texcell je v časovnem okviru 8 ur v prostoru, velikem 6,7 m3, dokazal 91,4-odstotni zaviralni učinek na novi koronavirus.

Tehnologija nanoe™ X je tehnologija, ki zbira nevidno vlago v zraku, nanjo napaja visoko napetost in tako tvori hidroksilne radikale, ki jih vsebuje voda. Hidroksilni radikali zavirajo rast onesnaževalcev zraka, kot so nekatere bakterije in virusi. Zanje je značilno, da so močno oksidativni in zelo reaktivni, zato imajo kratko življenjsko dobo. Ker se zaradi tehnologije nanoe™ X ti radikali nahajajo v majhnih delcih vode, imajo dolgo življenjsko dobo in se lahko širijo na večje razdalje. Tehnologija ima zaviralni učinek tako na snovi v zraku kot na snovi, ki so že na predmetih v okolici.

Septembra 2020 je Panasonic v sodelovanju s podjetjem Texcell v majhnem testnem prostoru, velikosti 45 l, z generatorjem nanoeTM X preveril zaviralni učinek tehnologije nanoe™ X in dobil dobre rezultate učinka hidroksilnih radikalov na novi koronavirus. Za namen nadaljnje preiskave se je Panasonic odločil za testiranje z uporabo klimatske naprave s tehnologijo nanoe™ X v večjem testnem prostoru. Tudi v teh težkih okoliščinah je Texcell potrdil, da tehnologija nanoe™ X ob uporabi klimatske naprave s to tehnologijo zagotavlja 91,4-odstotni zaviralni učinek na novi koronavirus v dejanskem prostoru, velikem 6,7 m3, v razponu 8 ur. To testiranje je bilo izvedeno v zaprtem laboratorijskem okolju in ni bilo izvedeno za oceno njegove učinkovitosti v nenadzorovanih bivalnih prostorih.

Podjetje Panasonic v zadnjih dvajsetih letih, natančneje od leta 1997 dalje, raziskuje tehnologijo nanoe™ in je že preverilo njeno učinkovitost na številnih področjih, vključno z zaviranjem patogenih mikroorganizmov (bakterij, gliv in virusov) in alergenov, saj razgrajuje komponente PM 2,5, ki imajo škodljive učinke na človeško telo.2

Panasonic bo še naprej izkoriščal potencial tehnologije nanoe™ X za odpravljanje možnih tveganj, povezanih z onesnaženjem zraka, kot so novi patogeni mikroorganizmi, in za ustvarjanje zdravega okolja za ljudi po vsem svetu.

Referenca
Testiranje zaviralnega učinka klimatske naprave s tehnologijo nanoe™ X na novi koronavirus (SARS-CoV-2) v prostoru 6,7 m3. 

Pregled
Primerjalno preverjanje je bilo izvedeno v prostoru, velikem 6,7 m3, ki je vseboval novi koronavirus (SARS-CoV-2).

Rezultati
Več kot 91 % aktivnega novega koronavirusa (SARS-CoV-2) je bilo zavrtega v 8 urah.

Opomba
To preverjanje je bilo zasnovano za pridobivanje osnovnih raziskovalnih podatkov o učinkih tehnologije nanoe™ X na novi koronavirus v laboratorijskih pogojih, drugačnih od tistih, ki jih najdemo v bivalnih prostorih.

Metodologija in podatki
Organizacija: Texcell (Francija)
Zadeva: Novi koronavirus (SARS-CoV-2)
Naprava: klimatska naprava s tehnologijo nanoe™ X (model Etherea CS-Z25VKEW)

Metoda:

  • klimatska naprava Etherea s tehnologijo nanoe™ X je nameščena v prostoru, velikem 6,7 m3;
  • gaza, nasičena z raztopino virusa SARS-CoV-2, je bila 24 ur izpostavljena klimatski napravi s tehnologijo nanoe™ X, na razdalji 0,7 m, v prostoru, velikem 6,7 m3;
  • titer virusa je bil izmerjen in uporabljen za izračun stopnje inhibicije.

Rezultati testa

Predmet testa

Stopnja zaviranja

Zmogljivost

Čas

SARS-CoV-2

42,4 %

6,7 m3

4 ure

SARS-CoV-2

91,4 %

6,7 m3

8 ur

SARS-CoV-2

99,7 %

6,7 m3

24 ur

 

Opombe
1 Texcell je globalna pogodbena raziskovalna organizacija, ki je za raziskovalne in razvojne projekte, specializirana za testiranje in odstranjevanje virusov, imunsko profiliranje ter raziskavo in razvoj ali GMP-bančništvo matičnih celic.

Z več kot tridesetletnimi izkušnjami in sedežem na Pasteurjevem inštitutu v Parizu je Texcell že dolgo priznan kot nosilec strokovnega znanja na področju testiranja virusov s široko paleto protokolov za odkrivanje naključnih povzročiteljev.

2 Glavna poročila o primerih testiranja:
– 12. maj 2009: preverjeni so pozitivni učinki nabitih delcev vode na viruse, bakterije in kmetijske kemikalije;
– 20. oktober 2009: preverjen je nov učinek nabitih delcev vode na zaviranje virusa gripe;
– 20. februar 2012: preverjen je zaviralni učinek nabitih delcev vode na alergene, bakterije, glive in viruse, povezane s hišnimi ljubljenčki;
– 16. januar 2014: elektrostatični atomizirani nanodelci vode učinkovito razgradijo    
   komponente PM 2,5 in zavirajo rast gliv, pritrjenih na pesek za gradnjo.

O podjetju Panasonic

Podjetje Panasonic je vodilno na svetu pri razvoju raznolikih elektronskih tehnologij in rešitev za posameznike in podjetja, ki se ukvarjajo z elektroniko, stanovanjsko in avtomobilsko industrijo ter B2B. Podjetje, ki je leta 2018 praznovalo stoto obletnico, se je razširilo po vsem svetu in zdaj upravlja 528 hčerinskih družb in 72 pridruženih podjetij ter je v poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2020, zabeležilo konsolidirano neto prodajo v višini 7,49 bilijona jenov. Z zavezanostjo k iskanju nove vrednosti z inovacijami na različnih področjih podjetje s svojimi tehnologijami ustvarja boljše življenje in boljši svet za svoje stranke. Če želite izvedeti več o podjetju Panasonic, obiščite spletno stran https://www.panasonic.com/global.

 

 

Nazadnje urejeno: sreda, 28 april 2021 19:38