zombi 2

Vpis
Napovedujemo:
Zmagoslav Šalamun

Zmagoslav Šalamun

Website URL:

Na Sveti Ani tudi uradno odprli miniaturno vasico


Miniaturna vasica v Parku generacij na Sveti Ani je tudi uradno odprta. Gre za lesene hiške, ki ponazarjajo pomembnejše objekte v občini; od cerkve, šole, mlina, viničarije do babičine hiše, gostilne, …
Občina se je za ta inovativni projekt odločila, ker želi najmlajšim približati omenjene objekte in jim hkrati na nevsiljen način pokazati, na kaj so v občini ponosni. Kot je na otvoritvi povedal župan Silvo Slaček, je nova pridobitev v prvi vrsti namenjena vrtčevskim otrokom, osnovnošolcem in vsem drugim otrokom, ki bodo skupaj s starši obiskali Sveto Ano. Ravnatelj Osnovne šole Sveta Ana Aleksander Šijenec je poudaril, da z miniaturno vasico šola dobiva tako želeno učilnico oziroma igralnico na prostem.
Celoten Las-ov projekt je ocenjen na nekaj več kot 100 tisoč evrov, 40 tisočakov je sofinanciranja s strani Evropskega sklada za razvoj podeželja. Ob otvoritvi so otroci iz vrtca pripravili krajši kulturni program, novo pridobitev pa je blagoslovil domači župnik Tonček Fras.

V Cerkvenjaku potrdili rebalans letošnjega proračuna

Občinski svetniki v Cerkvenjaku so v sredo, 6. oktobra, na 17. redni seji potrdili vse predlagane zadeve. Osrednja točka se je navezovala na rebalans proračuna Občine Cerkvenjak za leto 2021, s katerim so prerazporedili sredstva iz naslova prihranka pri investiciji energetska sanacija Osnovne šole Cerkvenjak – Vitomarci. Ker je izvajalec dela opravil po nižji ceni, kot so sprva predvidevali, so približno 100 tisoč evrov prihranjenih sredstev namenili za ostale občinske projekte.
Med pomembnejšimi zadevami seje je bil tudi sklep o izdaji soglasja k sistemizaciji delovnih mest v vrtcu v Cerkvenjaku za šolsko leto 2021/2021 ter določitev novih cen programov vrtčevskega varstva. Kot je razvidno iz gradiva, se je ekonomska cena vrtca v prvem starostnem obdobju nekoliko povečala, v drugem starostnem obdobju in kombiniranem oddelku pa znižala. 

V Knjižnici Lenart so pripravili že osmo sezono bralne značke za odrasle.

Vabljeni v družbo pozabljenih!
Vabijo Vas, da prebudite prezrte knjižne zaklade, ki so kot Trnuljčice zaspali na knjižnih policah. Čakajo, da z branjem odpihnete prah s tiska, ki diši po zanimivi vsebini. 14. junij 2022 je dan, ko bo Knjižnica Lenart obeležila 60 let ustanovitve. Ob tej priložnosti so pripravili izbor 22 avtorjev, za katere so opazili, da v zadnjem obdobju ležerno počivajo v zavetju naših polic. Le-tem pa so dodali še posebno knjižno zbirko NOSTALGIJA, gre za več kot 70 izvodov DR ROMANOV, ki se jih gotovo še spomnite.
Osmo sezono bralne značke so obarvali z zanje srečnimi številkami! Upajo, da prinesejo srečo tudi Vam!
Projekt traja od 30. septembra (dan srca) do 23. aprila (dan knjige), ker so knjige, vključene v projekt, zares izbrane s srcem.

KAKO SODELUJETE?
- IZBERETE 6 DEL AVTORJEV NA SEZNAMU, ki ga najdete na spletni in Facebook strani Knjižnice Lenart!
- ZAPIŠETE PREBRANA DELA V PRIPRAVLJENO ZGIBANKO!
- ZGIBANKO NAJKASNEJE DO 23. APRILA 2022 ODDATE PRI IZPOSOJEVALNEM PULTU!

Knjižnica Lenart

To sredo praznujemo!

V Knjižnici Lenart bomo pravljično sredino druženje namenili obeležitvi Tedna otroka.Tema letošnjega Tedna otroka je "RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!" in prav igri, ugankam ter hudomušnim zgodbam o pomenu prijateljstva, dobrih odnosov in prijetnih občutkih bomo slišali to sredo.
Spomnili pa se bomo tudi živali, saj so tudi le-te imele v tem tednu svoj dan. 4. oktober je namreč svetovni dan živali. 
Razigrano bo v naši pravljični sobani, v sredo, 6. septembra, od 16.00 do 16.30. Za otroke bomo pripravili presenečenje ter idejo za ustvarjanje doma.
Dogodek poteka v skladu z ukrepi NIJZ in je brezplačen.
 
Knjižnica Lenart
Naročite se na RSS
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar