zombi 2

Vpis

Veterani NK Jurovski Dol na zaključnem turnirju osvojili 2. mesto

Foto: arhiv kluba Foto: arhiv kluba

Veterani nogometnega kluba Jurovski Dol, so se kot prvaki medobčinske lige uvrstili na zaključni turnir veteranskih ekip v Nacionalnem nogometnem centru. Z zmago se jim je uresničila dolgoletna želja, da bi bili povabljeni na v Brdu pri Kranju, kjer so tekmovali za naslov veteranskega prvaka Slovenije v velikem nogometu.

V Nacionalni nogometni center je bilo povabljenih 6 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. »Kot prvaki smo bili povabljeni na »play off« veteranskih lig. Malo sreče nam je prinesel tudi žreb v prvem delu, kjer smo prvo tekmo zmagali proti Markovcem 5:2 in nato drugo tekmo proti NK Svoboda Kisovec zmagali 3:1, s čimer smo v skupini B suvereno osvojili 1.mesto. V drugi skupini A pa je bil zmagovalec Športno društvo Skorba, s katerimi smo potem igrali v finalu,« je povedal Dušan Ribič, vodja veteranske ekipe.

 NK Jurovski DolFoto: Domen Jančič

"Nam je bil cilj sodelovati, vseeno nam je bilo kakšen rezultat dosežemo."

»Nam je bila dolgoletna želja, da enkrat postanemo prvaki naše lige, ki jo igramo že 12 let in to se nam je tudi uresničilo,« je povedal Dušan Ribič. V finalu so s Športnim društvom Skorba izgubili 1:0 in osvojili 2. mesto. Manjša zasedba ekipe v nasprotju s tekmeci in utrujenost igralcev, sta botrovali izgubi ekipe, kljub temu so v ekipi z rezultati zadovoljni. »Že priti do finala je bil velik uspeh. Nam je bil cilj sodelovati, vseeno nam je bilo kakšen rezultat dosežemo. Igrali smo zares dobro igro,« je dejal Ribič.

Ekipa NK Jurovski Dol je odigrala pošteno igro in ne glede na borbeno igro, ni bilo večjih prekrškov. V ekipi za sedaj nimajo načrtovanih tekem, poletje bodo izkoristili za to, da si napolnijo baterije. Po besedah Ribiča bodo poletje namenjeno počitku in sprostitvi. Po uvrstitvi na zaključni turnir veteranskih ekip pa sicer ostaja želja, da bi Brdo znova ponovili.

Nazadnje urejeno: torek, 21 junij 2022 14:25