zombi 2

Vpis

Športni park v Pesnici se razprostira na ogromnih 10.000 kvadratnih metrih!

Pump-track steza ima 750 m2 asfaltiranih voznih površin in je največji tovrstni poligon v Sloveniji. Pump-track steza ima 750 m2 asfaltiranih voznih površin in je največji tovrstni poligon v Sloveniji.

Športni park v Pesnici dobiva podobo in prve obiskovalce. Park, ki se razprostira na okoli 10.000 kvadratnih metrov je namenjen tako odraslim kot mladim in otrokom. Glede na želeno kakovostno športno udejstvovanje prebivalcev v športnih programih in zunaj njih predstavlja športna rekreacija tisto pojavno obliko športa, ki odraža osvojitev navad za zdrav življenjski slog in pozitivno življenjsko naravnanost. Katerih športnih aktivnosti se obiskovalci lahko poslužijo?

Pump-track steza se razprostira na 1.750 m2 (od tega je 750 m2 asfaltiranih površin, 950 m2 zelenih površin in 50 m2 drenažnih površin) in v okolje prinaša novo dimenzijo razvijanja urbanih športov. S pump-track stezo je pridobljen atraktiven in varen način rekreacije primeren za uporabnike vseh starosti. Gre za 300 m dolgo asfaltno stezo, širine približno 2 m (dvosmerna vožnja), kar pomeni, da je asfaltiranih voznih površin 750 m2 in je največji tovrstni poligon v Sloveniji.

pesnica park 1

Za zagotovitev varnosti v cestnem prometu je potrebno z vzgojo otrok o pravilnem ravnanju v prometu pričeti čim prej. V ta namen so v športnem parku umestili novo urejeni učni kolesarski poligon v velikosti 350 m2.

pesnica park 5

Sestavni del nove ureditve je tudi igrišče za odbojko na mivki, ki se nahaja na 200 m2. Odbojka na mivki je v zadnjih letih prepoznana kot eden najpopularnejših kolektivnih športov.

pesnica park 4

Za najmlajše nadebudneže so postavljena tudi dodatna otroška igrala (žičnica-tarzanka, plezalna piramida, ravnotežnostne naprave, plezalne vrvi na brežini), ki vzpodbujajo izboljšanje kakovosti preživljanja prostega časa. Postavljenih je tudi 10 tri sedežnih klopi in 1 pametna klop, ki ponuja možnost polnjenja za vse mobilne telefone, tablice, pametne ure ter druge naprave, ki uporabljajo USB napajalni kabel.

Športni park varuje dvometrska panelska ograja v dolžini 322 m, urejen je tudi ličen pitnik in postavljen sanitarni kontejner, v katerem so ženske in moške sanitarije ter sanitarije za invalide, postavljeni sta tudi tuš kabini z vsemi potrebnimi priključki in inštalacijami.

pesnica park 2

Posebno pozornost so namenili tudi ozelenitvi površine, zato so območje bogato zasadili z drevesi večinoma avtohtonih drevesnih vrst – breza, beli gaber, dob, ostrolistni javor, črni bor in grmovnicami kot so japonska kutina, liguster in bisernik.

Dostop do Športnega parka Pesnica je možen po stopnicah, za dostavo ter vzdrževalna dela in gibalno ovirane osebe pa po dovozni poti. Po celotnem parku je asfaltirana in urejena sprehajalna pot.

Z izgradnjo celovitega športnega parka bo občanom in obiskovalcem omogočena dodatna možnost rekreacije, vzpodbujen zdrav življenjski slog oz. način življenja. Končni cilj pa je prispevati k izboljšanju zdravstvene slike prebivalcev.

Skupna vrednost investicije znaša slabih 450 tisoč evrov, od tega je 40 tisoč evrov evropskih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

pesnica park 3

Nazadnje urejeno: četrtek, 28 julij 2022 15:02