Logo
Print this page

Med najboljšimi tudi štajerski lovski strelci

Naboljše ekipe in strelci na zmagovalnih odrih na Pragerskem. Foto: arhiv LZS. Naboljše ekipe in strelci na zmagovalnih odrih na Pragerskem. Foto: arhiv LZS.

Zanimivi dnevi lovskega strelstva v Gaju na Pragerskem
Na strelišču Gaj – Pragersko so se končali Dnevi lovskega strelstva 2021. V okviru te zanimive strelske prireditve je Lovska zveza Slovenije izvedla Državno prvenstvo v strelski kombinaciji za veterane in super veterane 2021 in Državno prvenstvo v strelski kombinaciji OPEN 2021. Na državnem prvenstvu v strelski kombinaciji za veterane in super veterane 3. septembra je sodelovalo 88 strelcev. 

Na sporedu je bilo več disciplin v ekipni in posamični konkurenci in to za člane, za veterane in super veterane. V disciplini golobi je v ekipni konkurenci slavila Zveza lovskih družin (ZLD) Zasavje pred Lovsko zvezo (LZ) Maribor in ZLD Kočevje, v lovski kombinaciji pa so postali prvaki Mariborčani pred ekipo Savinjsko-kozjanske (SKZ) ZLD Celje in Zasavjem. V posamični konkurenci je v streljanju na golobe zmagal Nejc Hlebš iz Zasavja pred Miho Finkštom iz SKZ ZLD Celje in Matjažem Hlebšom iz Zasavja. V krogli je med posamezniki zmagal Jože Štefančič iz Zasavja pred Boštjanom Sadekom iz Maribora in Zlatkom Pogoriličem iz Notranjske. V lovski kombinaciji pa je po pričakovanju slavil mariborčan Boštjan Sadek pred Dejanom Kozoletom iz Posavja in Miho Finkštom iz SKZ ZLD Celje.

Pri veteranih so ekipni zmagovalci discpline golobi strelci iz Koroške lovske zveze pred SKZ ZLD Celje in LZ Mariborom, v krogli pa prav tako koroški veterani pred celjskimi strelci in ZLD Ljubljana. V lovski kombinaciji so ekipni zmagovalci veterani Koroške lovske zveze pred SKZ ZLD Celje in ZLD Ljubljana. Pri super veteranih so ekipni zmagovalci discipline golobi ljubljančani pred SKZ ZLD Celje in Mariborom. V krogli so bili najboljši strelci ekipe Kočevje pred ZLD Gorenjska in SKZ ZLD Celje. V kombinaciji pa so slavili super veterani SKZ ZLD Celje pred Kočevjem in Ljubljano. V disciplini »bežeči merjasec« je zmagal Nejc Hlebš z Zasavja pred Mitjo Blatnikom iz Novega Mesta in Marijanom Sadekom iz Maribora.

Strelsko tekmovanje so si med drugim ogledali tudi državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve dr. Božo Predalič, generalni direktor Direktorata za gozdarstvo in lovstvo mag. Robert Režonja in predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca. Slednji je ob zaključku tekmovanja skupaj s predsednikom Lovske zveze Slovenije mag. Ladom Bradačem in predsednikom Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje LZS Matijo Jancem podelil priznanja najboljšim strelcem in strelkam ter ekipam.

Nazadnje urejeno: torek, 14 september 2021 10:11
Copyright © 2021 Kreativna PiKA d.o.o. Vse pravice pridržane.